Trijumf Milana Zajića na Vidovdanskom turniru u šahu

Postavljeno: 26.06.2022

Pobednik tradicionalnog 24. Vidovdanskog turnira  u šahu i brzopoteznog prvenstva Kruševca je Olimpijski reprezentativac iz Velike Vrbnice, Milan Zajić, sa 12 poena iz 13 partija.

Drago mi je što sam,  u ovakvoj konkurenciji, na pobedničkom postolju. Pri tome ne želim da potcenim znanje i umeće bilo kog takmičara – izjavio je Milan Zajić.

Drugi je FIDE majstor Ivan Živković, sa 10 i po poena, na trećem međunarodni majstor Dejan Branković (devet i po poena), na četvrtoj poziciji je majstorski kandidat Srđan Marjanović sa 9 poena, a na petom majstorski kandidat Slavoljub Đokić sa 9 poena.

Među nagrađenima je i najbolji omladinac na turniru, Mladen Popović (18) sa šest i po poena, koji je i ovogodišnji prvak Centralne Srbije  za igrače do 18 godina.

Lepo organizovana šahovska manifestacija povodom Vidovdana. Korektno i izrazito međusobno poštovanje svih učesnika i vredan učinak svih takmičara u igri na 64 polja. Ova mladost za šahovskom tablom je garancija velikog koraka napred za sve zaljubljenike ove igre, a posebno za naš Klub –  istakao je predsednik Šahovskog kluba Kruševac, prof. dr Goran Lapčević.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top