Štićenici VP doma svetski prvaci u šahu    

Postavljeno: 17.10.2022

Na Svetskom prvenstvu u šahu za lica lišena slobode, štićenici kruševačkog Vaspitno-popravnog doma, koji po prvi put učestvuju na ovom takmičenju, osvojili su prvo mesto. Značajan uspeh postigle su osuđenice KPZ za žene u Požarevcu, koje su se plasirale u finale takmičenja, saopšteno je iz Ministarstva pravde

Tim od četiri momka iz VP Doma je u finalu pobedio šahiste iz Engleske, dok su osuđenice iz Požarevca igrale u polufinalu protiv ekipe iz Trinidada i Tobaga, a u finalu ih čeka ekipa iz Mongolije.

Nove pobede u svim „životnim“ utakmicama koje budu imali, štićenicima VP doma poželeo je Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Na ovom prvenstvu, koje se održava drugu godinu zaredom, iz Srbije su učestvovali i osuđenici  iz kazneno popravnih zavoda u Požarevcu (Zabela) i Beogradu (Padinska skela).

Inače, reč je o takmičenju u kome osuđena lica i štićenici igraju onlajn partije sa suprotnim timovima, koristeći računare u ovim ustanovama. Prvenstvo je pokrenuo bivši svetski prvak u šahu Anatolij Karpov, u saradnji sa Svetskom šahovskom federacijom u okviru projekta FIDE „Šah za slobodu“.

D.P.

Foto: https://www.mpravde.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top