Rekordan broj učesnika prvog dana moto kros takmičenja u Globaru

Postavljeno: 25.06.2022

Za nama je prvi takmičarski dan na moto kros stazi “Gajić” u Globaru, na kojoj se ovog vikenda po jubilarni, deseti put, održava Evropsko prvenstvo u moto krosu u kategorijama MX 65 i MX 85, Alpe Adria u kategorijama MX i MX 2, Balkanski šampionat u svim kategorijama, kao i Nacionalni šampionat u svim kategorijama.

Nakon tehničkog prijema i verifikacije, pravo nastupa ostvarilo je rekordnih 157 takmičara iz deset zemalja. Prvu trku, u klasi MX 50, vozili su najmlađi takmičari, među kojima je najbrži bio Viktor Kolnookov, ispred Artemi Ganguerana iz Moldavije, dok je treći bio Botund Kasza.

U klasi MX starovalo je 25 takmičara, a na kraju je brži od ostalih bio Julian Rajčev iz Bugarske, dok je među takmičarima sa licencom Moto saveza Srbije najbolji rezultat postigao Tamaš Časar, koji je bio četvrti. Pobednik u MX S klasi, u konkurenciji 24 takmičara, bio je Rumun Cojanu Jonut.

Podsećamo da je Moto kros klub MKK “Gajić”, u saradnji sa Gradom Kruševcom, doneo odluku da prisustvo takmičenju bude besplatno, kako bi pored staze bilo što više gledalaca.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top