Trg će se zazeleneti – tvrde u JKP

Postavljeno: 05.05.2021

Sivilo i posečeno rastinje na Trgu kosovskih junaka koje ovih dana toliko brine sve Kruševljane, neće tako i ostati, kaže za KruševacGrad direktorka Javnog komunalnog preduzeća Snežana Radojković. Najavljuje da sadnja kreće već ovih dana, nakon Uskrsa

Na Trgu će, u okviru rekonstrukcije biti posađeno više od trideset vrsta sadnica – od lišćara, četinara, ukrasnog šiblja… Već posle Uskrsa Javno komunalno preduzeće kreće u ove radove – potvrdila je za naš portal Snežana Radojković.

Prema njenim rečima, pojedine biljne vrste koje će svoj dom naći na Trgu Kruševljani do sada nisu videli, a na naše pitanje da li je reč o sadnicama drveća na čije ćemo izrastanje morati da čekamo godinama, Radojković kaže da nije tako, već da je reč o već formiranim drvorednim sadnicama.

Slične najave, još prilikom početka radova, za naš portal saopštila je i gradonačelnica, Jasmina Palurović, a potom i drugi sagovornici KruševacGrada o ovoj temi. 

Građani, međutim, na društvenim mrežama neprekidno reaguju zabrinuti sadašnjim izgledom Trga na kome, prema njihovim komentarima, „osta goli kamen samo” i “sve u kocke i beton“.

N.B.

 

Ostale vesti

back-to-top