Počela telefonska prijava za 60 evra, dodatna pomoć za vakcinisane?

Postavljeno: 05.05.2021

Od danas (5. maj) moguća je telefonska prijava građana za pomoć države od 60 evra. Dodatnu finansijsku pomoć u iznosu od 3.000 dinara, kako je najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, dobiće svi građani iznad 16 godina koji su se vakcinisali ili koji će se vakcinisati do 31. maja

Broj telefona kontakt centra za prijavu je 0800 101 100, a poziv je besplatan. Pozivom na taj broj građani će čuti snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.
Podsećamo, od 28. aprila počelo je onlajn prijavljivanje za pomoć države 30 plus 30 evra putem sajta Uprave za trezor. Poslednji dan za prijavu je 15. maj.

Pravo na pomoć imaju svi punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji.

Građani koji ispunjavaju sve uslove i koji se prijave do 15. maja dobiće ukupno 60 evra. Pomoć će bez prijavljivanja biti uplaćena penzionerima i korisnicima novčane socijalne pomoći.

Kako je najavljeno, novac će prvo biti isplaćen penzionerima koji će prvih 30 evra će dobiti 6. maja, dok će isplata ostalim građanima krenuti 12. maja i biti završena do 20. maja. Drugih 30 evra, penzionerima i ostalim građanima, biće isplaćeno u novembru.

Takođe, nezaposleni koji su registrovani na evidenciji nezaposlenih u junu će dobiti dodatnih 60 evra po osnovu nezaposlenosti, dok će penzionerima u septembru biti isplaćeno još 50 evra.

Ova mera pomoći sprovodi se u okviru trećeg paketa pomoći građanima i privredi u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

D.M.

foto:pixabay.com

Ostale vesti

back-to-top