Kraj grejne sezone

Postavljeno: 05.05.2021

U nedelju uveče (2.maja) ugašena su sva četiri kotlovska postrojenja, čime je i zvanično završena grejna sezona. U narednim mesecima sledi sanacija i rekonstrukcija toplovodne mreže i priprema za novu sezonu

Iako grejna sezona zvanično traje do 15. aprila, rukovodstvo Toplane odlučilo je da ove godine sezonu produži do uskršnjih praznika. Takva odluka doneta je zbog u tom periodu još uvek niskih temperatura tokom jutarnjih i večernjih sati, te aktuelne epidemiloške situacije gde građani dosta vremena provode u svojim stanovima.

Radijatori su bili topli i na dan Vaskra, što je ujedno bio i poslednji dan grejne sezone. U Toplani kažu da tokom predstojećih letnjih meseci sledi sanacija i rekontrukcija toplovodne mreže, toplotnih podstanica i priključnih toplovoda, te obnavljanje, modernizacija i sanacija dotrajalih instalacija u okviru distributivnog i proizvodnog sistema.

Inače, Gradska toplana u Kruševcu ima oko 8.500 korisnika, a greje i skoro sve ustanove, vrtiće i škole. Grejna sezona zvanično traje od 15.oktobra do 15.aprila.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top