Sezona iz snova Meševa

Postavljeno: 14.12.2023

Fudbalska jesen je donela istorijski uspeh na stadion Meševa, jedine seoske ekipe u srpskoligaškom rangu. Deoba drugog mesta sa Radničkim iz Pirota i pobede u kup takmičenjima FSRO i FSRIS su uspesi kojima se ponose svi u klubu

Milan Nikolić, šef stručnog štaba, hrabro je predvodio ekipu čak i kada je to morao da čini u specifičnim uslovima zbog kazne od dvanaest utakmica zabrane vođenja ekipe. Igračima je usadio pobednički duh, naglašavajući, pre svega, ozbiljno obavljen posao u pripremnom periodu.

– Selekcija igrača je bila ključna. Nismo žurili u formiranju ekipe tek da bismo imali igrače na broju. Činili smo to pažljivo, uklapajući ih kasnije u tim kakav smo želeli. Sve ostalo je plod dobrog rada – ističe Nikolić.

Zbog jednog ishitrenog postupka morao je da se nađe sa druge strane terena, ali sve je hrabro podneo, pa sa ponosom ističe dva sjajna rezultata.

– Siguran sam da je osvajanje kupa na nivou FSRIS, s obzirom na konkurenciju, veliki uspeh. To nam je dalo krila da u trci za bodove pokažemo ko smo i šta možemo. Izdvojio bih deobu drugog mesta sa Radničkim iz Pirota u jesenjem delu prvenstva. Pokazali smo da imamo kontinuitet, gotovo na svakoj utakmici smo kontrolisali igru, što se vidi i po rezultatima – kaže Nikolić.

Neprikosnoveni Trayal je za klasu iznad svih i već na polovini takmičenja se sa sigurnošću može reći da će se Gumari vratiti u Prvu ligu Srbije.

– Obaveza je velika da u drugom delu prvenstva nastavimo istim tempom. Pored Jagodine, imamo najmlađi tim u ligi. Eksplozija mladosti se više puta potvrdila, a pritom smo održali kontinuitet u rezultatima, što na kraju jasno pokazuje naša pozicija na tabeli – ističe trener Meševa, Milan Nikolić.

Biranim rečima je govorio o igračkom kadru.

– Svi su dali izuzetan doprinos. Ako već moram da istaknem nekog, onda su to, pre svega igrači koji su obeležili jesen: Andrija Radovanović, Nemanja Žiža i Filip Petrović. Pauzu koja je pred nama treba iskoristiti da se pre svega dobro pripremimo i hrabro uđemo u drugi deo sezone kako bismo odbranili drugo mesto na tabeli – kaže Milan Nikolić.

Meševo je u petnaest odigranih prvenstvenih susreta zabeležilo devet pobeda i po tri remija i poraza. Sa trideset osvojenih bodova će prezimeti na deobi drugog i trećeg mesta zajedno sa pirotskim Radničkim na tabeli Srpske lige Istok.

I. M.

 

Ostale vesti

back-to-top