Gde su, šta rade: Mikica Petrovski

Postavljeno: 05.05.2021

Bivši vaterpolista kruševačke Rasine, Miroslav Mikica Petrovski zaposlen je u Ministarstvu unutrašnjih poslova u gradu pod Bagdalom. Sport nije zanemario. Stekao je zvanje delegata u vaterpolu, bio sudija, a godinama je član Odbora za sudijska pitanja Vaterpolo Saveza Srbije

Rado se seća svojih igara u VK Rasina od 1991. do 2002. godine.

– Bilo nam je lepo. Svakodnevno smo trenirali i družili se. Ustvari, bili smo kao jedna porodica u kojoj je svako svakog uvažavao. Razume se da ni rezultati nisu izostali. Imali smo i veliki broj pristalica na tribinama koji su nas bodrili – priča naš sabesednik.

Posle završene uspešne karijere, Miroslav Petrovski je želeo da i dalje bude u vaterpolu.

– Opredelio sam se za suđenje i mogu da vam kažem da sam se tu i dokazao. Jer, po vaterpolo redu voznje, iza suđenja dolazi posao delegata. Uverio sam se da je bilo lakše deliti pravdu, nego biti delegat, koji je odgovoran za sve što se dešava na utakmici – smatra Petrovski.

Čini se da je Miroslav Petrovski u vreme sudijske karijere zaslužio da bude i član Odbora za sudijska pitanja VSS.

– Kao i drugim poslovima, jasno je da ste i u ovoj oblasti na skeneru onih koji odlučuju o sudbini svakog od nas. Ako minulim radom zaslužite, ostajete. U suprotnom, brišu vas sa spiska. Ja još uvek opstajem i nadam se da će tako biti duže nego što sam i očekivao – optimista je Miroslav Petrovski.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top