Sve što treba da znate o novoj eFiskalizaciji

Postavljeno: 11.02.2022

Veliki broj preduzetnika ove godine prelazi na novi fiskalni sistem. To znači da će stare kase, zasnovane na tehnologijama i sistemu koji je zastareo, biti zamenjene savremenim, smart uređajima. Nove tehnologije će omogućirti direktnu komunikaciju uređaja sa Poreskom Upravom tokom izdavanja računa. Dodatna pogodnost je što će od sada na svakom računu biti izdat i QR kod, pa će potrošači moći odmah da provere da li je njihov račun izdat u skladu sa zakonom.

Prelazni rok traje do 30.4.2022, kada svi privrednici obuhvaćeni uredbom moraju preći na novi model. Ipak, to ne znači da ne postoje brojna pitanja o e-fiskalizaciji, a ono koje se često provlači vezano je i za nove fiskalne uređaje, odnosno da li postoje razlike u odabiru uređaja u zavisnosti od privredne delatnosti i obima poslovanja.

Vodeći operateri već su predstavili ponude, a čini se da je najveći izbor i najbolja rešenja lansirala kompanija A1 Srbija, u okviru eFiskal paketa. Tako se mala preduzeća, poput frizerskih i kozmetičkih salona, cvećara ili zanatskih radnji mogu osloniti na uređaje V2PRO i Saturn 1000. Uslužnim delatnostima u koje spadaju pekare, mesare, piljarnice i kiosci, olakšano smo praćenje prodaje i unosa artikala preko sertifikovane aplikacije. Za srednja preduzeća, poput restorana, kafića i hotela, najbolji je D2MINI uređaj. Isti uređaj će zadovoljiti potrebe apoteka i trgovina kojima je, osim izdavanja računa, potrebna i obrada plaćanja platnim karticama, dok su za kompleksnije sisteme predviđena posebna rešenja koja omogućavaju kompleksnija prilagođavanja hardvera i softvera novom sistemu. Posebna pogodnost za sve koji odluče da ne čekaju poslednji trenutak je i 100% popusta na mesečnu pretplatu od 22. februara do isteka tranzicionog roka, 30. aprila. Svi korisnici, posebno preduzetnici koji prvi put ulaze u sistem mogu računati na svu moguću podršku i pomoć tokom celog perioda tranzicije i kasnije prilikom upotrebe uređaja.

Kompanija A1 prepoznata je kao pouzdan partner poslovne zajednice kako kroz ponudu inovativnih ICT rešenja koja biznisima olakšavaju svakodnevno poslovanje, tako i operator čiji su kvalitet mreže potvrdile i nezavisne institucije. Ookla®, globalni lider u praćenju performansi mobilnih i širokopojasnih mreža, testiranju aplikacija i srodnih tehnologija proglasio je A1 najbržom mobilnom mrežom u Srbiji u 2021, a RATEL (Regulatorna agencija za elektronske komunikacije) drugim najboljim operatorom po kvalitetu.

PR tekst kompanije A1

Ostale vesti

back-to-top