Stiže pomoć Lazarevićima iz Botunje 

Postavljeno: 03.06.2021

Samohrana porodica Lazarević iz bruskog sela Botunja, o kojoj je pre nepunih mesec dana pisao naš portal, uskoro će, zahvaljujući pomoći kruševačkog Kola srpskih sestara, staviti krov na novu kuću

– Preko portala KruševacGrad videle smo u kakvoj se situaciji nalazi porodica Lazarević, ubrzo  smo odlučile da posetimo porodicu – kaže za naš portal Snežana Stajković, predsednica Kola srpskih sestara Kruševac.

Nakon što su se uverile da je porodici pomoć neophodna, članice Kola pokrenule su akciju prikupljanja novca za materijal za krov.

– Prilikom posete Milivoje Lazarević nam je više puta pomenuo da mu je  jako bitno da uradi krov na novoj kući, dok za ostale stvari kao što su prozori, kuhinja, kupatilo ima donatore. On ima dosta materijala ali je to ipak nedovoljno, pa smo mi odlučili da mu dokupimo oko 900 blokova i da platimo četiri kubika betona. Pre par dana smo dobili predračun od stovarišta koje je malo spustilo cenu tako da se nadamo da ćemo ovih dana krenuti  sa radovima – napominje Snežana Stajković.

Najveći deo sredstava za pomoć toj porodici prikupljen je zahvaljujući mladoj članici Kola srpskih sestara koja živi i radi u Švajcarskoj i koja je novac prikupila sa svojim prijateljima.

Podsećamo, Milivoje Lazarević je nesrećnim spletom okolnosti ostao sam sa dvoje male dece, dečakom od pet i devojčicom od tri i po godine. Žive u trošnoj, staroj kućici, bez ikakvih prihoda, a nema ni mogućnosti da nešto zaradi. Kako bi deci obezbedio najosnovnije, potrebna mu je pomoć dobrih ljudi.

Žiro račun za uplatu pomoći, otvoren na ime Milivoja Lazarevića glasi: 160-5300101907343-09 Banka Intesa. Kontakt telefon za one koji bi želeli da se dodatno informišu i ponude pomoć, je 062 8902731.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top