Besplatan mentoring za preduzeća, prijavite se! 

Postavljeno: 03.06.2021

Mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici do 16. jula mogu da se prijave za program besplatnih mentoring usluga Ministarstva privrede, koji se sprovodi preko Razvojne agencije Srbije, a u Rasinskom okrugu preko Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga

Pravo da konkurišu za pomenuti program imaju mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici te zadruge koje se bave proizvodnjom, preradom i zanatskim uslugama, pod uslovom da su registrovani na teritoriji Srbije, izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa te ne obavljaju delatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću. 

Javni poziv, Uputstvo i obrasci za prijavu dostupni su na sajtu RAS, www.ras.gov.rs, kao i na internet  stranama akreditovanih razvojnih agencija, dok se u štampanom obliku mogu dobiti u Agenciji za regionalni razvoj Rasinskog okruga u Kruševcu. U toj agenciji se na broj 037 202 336 mogu dobiti detaljnije informacije, koje su dostupne i na adresi [email protected]

U kruševačkoj ARRRO podsećaju da je do sada uslugu mentorstva u Srbiji koristilo više od 2.500 privrednika te da je prema podacima u tim privrednim subjektima zabeleženo kumulativno povećanje poslovne dobiti za 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu. 

Mentorstvo pomaže vlasniku ili direktoru preduzeća da prepozna ključnu tačku potencijala svog poslovanja, a korisnik uz pomoć mentoringa razvija i sprovodi akcioni plan koji ima za cilj poboljšanje poslovnih rezultata. Mentori imaju profesionalno iskustvo u radu sa malim i srednjim preduzećima, dolaze iz 17 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija i sertifikovani su od strane Razvojne agencije Srbije, a u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju. Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga ima sertifikovane trenere za višegodišnjim iskustvom u radu i zapažene rezultate u sprovođenju ovog programa na teritorij celog okruga, a i šire – napominju u ovdašnjoj ARRO. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top