SSP otpisuje Javnom komunalnom: “Vandalizam izmišljen”

Postavljeno: 23.12.2021

-Sramno je povezivati Stranku slobode i pravde i vandalski čin uništavanja novogodišnje rasvete, što oštro osuđujemo. Jedini problem jeste što se vandalizam nije ni desio jer ste identičnu priču o „uništavanju novogodišnje rasvete“ već iskoristili 2016. godine na konferenciji Srpske napredne stranke, kada ste takođe odgovarali na naše kritike i identično se branili izmišljenim činom vandalizma – tvrdi u saopštenju Gradski odbor Stranke slobode i pravde, koji se prepoznao u odgovoru Javnog komunalnog preduzeća na pisanje pojedinih opozicionih portala

Gradski odbor SSP-a ocenio je i da je demanti koji je javnosti uputilo Javno komunalno vid zloupotrebe javnih preduzeća od strane Srpske napredne stranke, te da je “rečenicom iz saopštenja JKP Kruševac koja glasi: „Smatrate li da je ovo način da se vodi grad i da će vas građani podržati u tome?“, ovo javno preduzeće je uzelo direktno učešće u stranačkim aktivnostima”

SSP je u svom reagovanju Javnom komunalnom i stranci na vlasti uputio i desetak pitanja vezanih za javnu i prazničnu rasvetu. Da li gradska uprava Kruševac 2017. godine potpisala ugovor na 15 godina sa firmama Esco Elios Novi Sad i GGE Esco Beograd o zameni sijalica javne rasvete, da li je Grad Kruševac sa firmom “ Keep Light “ doo iz Beograda 16.10.2019.godine potpisao ugovor o rekonstrukciji, racionalizaciji i održavanju preostalog dela osvetljenja grada u visini od 4,78 miliona evra, da li je novogodišnja rasveta ove godine plaćena 24 miliona dinara, a u periodu od 2019. do 2022. godine, ukupno  64 miliona dinara, neka su od tih pitanja.

U SSP-u takođe kroz pitanje, tvrde i da je tender za javnu rasvetu raspisan tako da je jedino Keep Light mogao da ispuni postavljene uslove, a  postavio je i pitanje da li su radnici JKP Kruševac angažovani na privatnom posedu u Lomnici na poslovima održavanja poseda, te da li JKP I tamo više objedinjenih parcela osvetljava standardnom i novogodišnjom rasvetom.

N.B.

 

Ostale vesti

back-to-top