JKSP “Razvitak” iz Ćićevca dobilo novu opremu i sredstva za sanaciju duga

Postavljeno: 12.03.2022

Iz Budžeta Opštine Ćićevac izdvojeno je 17 miliona dinara, više od pet miliona za kupovinu novog kamiona smećara za JKSP “Razvitak”, a zatim za nabavku traktora i druge opreme i saniranje duga prema JKP “Vodovod Kruševac”

Javno komunalano stambeno preduzeće “Razvitak” iz Ćićevca  svoj vozni park uvećalo je još jednim novim vozilom. Reč je o kamionu za odvoženje smeća, tako da  će se ova delatnost obavljati bez zastoja i redovnije, jer je u prethodnom periodu dolazilo do velikih problema zbog učestalih kvarova na starim vozilima. Opremanje ovdašnjeg Komunalnog preduzeća, kažu u opštinskoj upravi, jedan je od prioriteta u radu lokalne samouprave. Inače, opština Ćićevac je za nabavku kamiona – smećara platila nešto više od pet miliona dinara, a sredstva su izvdojena iz lokalnog budžeta.

Pored kupovine smećara, nabavljen je i digitalni aparat za elektrofuzijsko zavarivanje cevi, koji će u velikoj meri olakšati rad ekipama na terenu. Kupljen je i novi agregat za struju, profesionalni kompresor, zatim mašina za sečenje asfalta i sav neophodan alat, potreban prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, čija je vrednost milion dinara.

Ovo je, za proteklih 10 godina, prvo značajnije investiciono ulaganje, a do sada je “Razvitak” funkcionisao u veoma teškim uslovima i sa minimalnim mogućnostima za kvalitetno pružanje usluga građanima.

Osim kupovine novog kamiona i nabavke uređaja i neophodne opreme za rad, isplaćena su i  kompletna dugovanja za vodu, u iznosu od 11 miliona dinara, koja je “Razvitak” imao prema Vodovodu Kruševac. Pored toga, obezbeđena su i dva miliona dinara za kupovinu traktora, koji će u narednom periodu biti na raspolaganju radnicima “Razvitka” i u znatnoj meri im pomoći u kvalitetnijem obavljanju svih poslova na terenu.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top