Spremni projekti za zatvorene bazene i salu „Soko“, čekaju se sredstva

Postavljeno: 07.02.2021

Projekti rekonstrukcije zatvorenih bazena i sportske sale „Soko“ su spremni. Oni bi tokom naredne dve godine, kako očekuju u ovdašnjem Sportskom centru, trebalo da budu sprovedeni u delo čime bi grad dobio modernizovane sportske objekte

Zatvorenim bazenima u Kruševcu, koji rade od 1982. godine, upotrebna dozvola ističe naredne godine. Nakon tri godine priprema krajem prošle je završen je projekat rekonstrukcije zatvorenih bazena.

– Sve je spremno, možemo da konkurišemo za sredstva, a očekujemo da projekat finansira delom Republika, a delom Grad Kruševac – kaže Predrag Milenković, direktor Sportskog centra.

Radiće se kompletna rekonstrukcija zatvorenih bazena, a jedino se neće menjati školjka bazena sa velikim, srednjim i malim bazenom.

– Svi aneksi na objektu biće uklonjeni i napraviće se novi. Školjka bazena se neće rušiti jer je njena konstrukcija odlična, naš bazen je možda jedini u Srbiji koji ne curi, to je nekada GP “Jastrebac” odlično odradio. Biće urađena rekonstrukcija podnog grejanja, ventilacije, svih površina obloženih keramikom, kompletna unutrašnjost biće obnovljena – ističe direktor Sportskog centra.

Predviđeno je da ceo Sportski centar bude sportsko – rekreativnog karaktera, bez lokala koji bi se izdavali preduzetnicima. Planirani su dodatni sadržaji: spa centar, sportski rehabilitacioni centar, aerobik sala, teretana, kuglana i kafić.

Milenković potvrđuje da je ovaj projekat ambiciozan, ali napominje da je to “neophodno jer je bazen star 40 godina i bilo kakva mala ulaganja ne bi imala svrhu”.

– Mislim da je realno da projekat bude završen u naredne dve godine. Kruševac kao grad definitivno zaslužuje da dobije moderan Sportski centar i nadamo se da će se sa realizacijom projekta početi što pre – dodaje on.

Pred Sportskim centrom je još jedan važan projekat čiji se početak realizacije očekuje ove godine. To je rekonstrukcija sportske sale “Soko”. Ove godine bi trebalo da se radi prva faza koja bi obuhvatila izgradnju tribina u sali sa oko 200 mesta i svlačionica u podtribinskom prostoru. Osim toga biće urađena unutrašnjost sale kao i gimnastička jama.

– Trenutno u Srbiji gimnastičku jamu imaju samo Beograd, Novi Sad i Kladovo. Na taj način bi sala postala specijalizovana samo za gimnastiku. Ona se i sada koristi pretežno za taj sport, a sa pomenutom jamom bi dobila pečat i više ne bi mogla da se upotrebljava za druge sportove, što i jeste cilj, da Kruševac postane jedan od centara gimnastike. Ako sredstva budu odobrena nadamo se da ćemo prvu fazu radova na sali Soko završiti već ove godine – kaže Milenković.

Druga faza rekonstrukcije podrazumeva renoviranje gornjeg dela sale u kome se nalazi dvadesetak soba u kojima može da se smesti šezdesetak sportista.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top