Skriveni dragulj Rasine, mala plaža u Bivolju  

Postavljeno: 30.07.2022

Tokom leta veliki broj Kruševljana beg od vrućine traži na obali Rasine. Iako ona nije velika reka, na njoj postoji nekoliko plaža na kojima tokom vrelih dana ima puno kupača. Plaža u Mudrakovcu svima je poznata, međutim, mnogi ne znaju za malu bivoljsku plažu, koja se nalazi pored AKC „Gnezdo“ i koju okružuje veliki hlad

-Ne kupamo se toliko često koliko bismo voleli, zbog obaveza, ali kad uspemo da izdvojimo vreme dođemo ovde. Ovo je sjajna plaža, ne može baš da se pliva, više je za brčkanje, ali vidim da dolazi veliki broj kupača. Iznad se nalazi plaža „Jaz“ koja je malo aktivnija, pošto su je momci iz Bivolja očistili i preuredili. Apelujem na ljude da ne ostavljaju smeće sa sobom, jer ovde ne postoje kante- navodi Katarina D. koja na ovu plažu često dolazi sa decom.

 

Na maloj bivoljskoj plaži pažnju nam je privukla graja uzbuđene dece, koja su uspela da uhvate rečnu zmiju.

-Ne dolazimo stalno na Rasinu, ali danas smo doveli decu i ona su se oduševila. Celog dana su se igrala na plaži, a na kraju smo uhvatili malu vodenu zmiju, deca se sa njom igraju, ali ne brinite, vratićemo je u vodu– kaže kroz smeh Marko J. otac troje dece.

Pored dece i roditelja, na travi, pod krošnjama drveća, uživa i veliki broj penzionera. Plažu obično posećuju ujutru ili u popodnevnim časovima.

-Bila sam na moru u junu, u Grčkoj, a kupam se i ovde. Na Rasini je uvek lepo, ja blizu živim i dolazim sa komšinicama, malo se kupamo, uglavnom sedimo u hladu i uživamo. Ovde je svežiji i čistiji vazduh i mislim da svako treba da dođe malo da se odmori i skloni sa usijanog gradskog betona- ističe Radmila S. penzionerka iz Bivolja.

M.S.

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top