Sanja Milutinović o Napretku nakon uspešno okončane godine: Cilj je plasman u plej of i Evropu

Postavljeno: 05.01.2022

 

U novu 2022. godinu FK Napredak iz Kruševca ulazi kao stabilan kolektiv sa ostvarenim odličnim rezultatima u takmičarskom delu i u  finansijskoj konsolidaciji, a trenutno je i jedan od najozbiljnijih kandidata za izlazak na međunarodnu scenu – kaže naša sagovornica, inače PR menadžerka kruševačkog superligaša

Minula godina je bila veoma uspešna. Posle lošeg učinka u jesenjoj sezoni prethodnog šampionata, u januaru je na čelo stručnog štaba došao iskusni i provereni stručnjak Milan Đumi Đuričić, angažovana su i pojačanja za nastavak prvenstva, a grčevito smo se borili za opstanak, pa je rezultatski skor bio fantastičan. Osvojili smo 32 boda, čak 14 više u odnosu na jesen, na kraju se pozicionirali na 11. mestu. Pouke su izvučene, usledio je novi remont u igračkom kadru, sa ciljem da u aktuelnom šampionatu budemo rame uz rame sa najboljima, jer Napretku je, po svim parametrima mesto u samom vrhu srpskog fudbala. Osim toga, prethodna godina je bila godina velikih jubileja, proslavili smo 75 godina postojanja kluba i 45 godina od izgradnje stadiona, koji sa ponosom zovemo kruševački hram fudbala – ocenjuje Sanja Milutinović, PR menadžerka Kluba.

Po imenovanju Miloša Nenezića za predsednika Upravnog odbora, Napredak se u prošloj godini stabilizovao u svim oblastima. Oformljen je sponzorski pul za finansijsku stabilnost, sva primanja su redovna, igrači premije dobijaju prvi radni dan posle utakmice, što je za njih izuzetno važno i mogu da se fokusiraju samo na teren.

Milutinovićka ističe da je Klupska administracija postala brojnija, oformljena je marketing služba, a efekti su ponajviše vidljivi na društvenim mrežama, gde je Napredak među najpraćenijim kubovima u zemlji.

Na dan obeležavanja velikih jubileja otvoren je i fan šop. Mnogo se uložilo i u infrastrukturu. Na tribine su postavljene nove stolice, renovirane VIP i novinarske lože, teren je sređen, a pored glavnog, igračima su na raspolaganju još dva terena sa veštačkom i jedan sa prirodnom travom. Za realizaciju evropskih ambicija neophodna nam je veća podrška svih privrednih i ostalih subjekata iz grada i Rasinskog okruga, pa su vrata kluba otvorena svima, koji nas prepoznaju kao pravog partner – poručuje PR menadžerka Čarapana.

Prema njenim rečima, Napredak danas ima respektabilan tim o čemu svedoči plasman na kraju jesenje sezone. Lider ekipe je kapiten i iskusni vezista Saša Marjanović, koji je postigao pet golova. Jesenas se afirmisao mladi Đorđe Jovanović. Stigao je iz Srpske lige i odmah se nametnuo kao starter, odigrao sve utakmice i upisao, poput kapitena, pet golova. Uz iskusne, Kerkeza, golmana Vasiljevića, Stefana Jovanovića, Đuričkovića, u igrače za visoke domete statasavaju i, pored već pomenutog Đorđa Jovanovića i mladi Mršić, jedan od najinteresantnijih defanzivaca u ligi, a mnogo više se očekuje od Kočića, kojeg je povreda sputala i odrazila se na prikazane partije.

Posle prvog kruga tekućeg šampionata imamo 30 bodova, koliko i Vojvodina i niški Radnički, koji se naknadano priključio ovoj maloj grupi, pošto je dobio tri boda za zelenim stolom, nakon utakmice sa Proleterom. I svakako smo jedan od najozbiljnijih kandidata za izlazak na međunarodnu scenu. Prvi cilj, ipak je plasman u plej of. Imajući u vidu stanje na tabeli, odnosno malo bodovnu razliku, jasno je da će prolećna sezona biti neizvesna i zanimljiva – naglašava Sanja.

Na veliku žalost svih u klubu, Milan Đuričić se jesenas razboleo i trenutno nije u mogućnosti da radi kao trener, pa je Klub prinuđen da traži novog šefa Stručnog štaba, a to će, po svemu sudeći, biti Ivan Stefanović. Đuričić, u svakom slučaju ostaje u klubu kao savetnik, jer Napredak, kao ozbiljan klub, uvek vodi računa o svojim radnicima i nikog ne ostavlja na cedilu. Novi šef će biti imenovan do početka priprema, a start je zakazan za 10. januar.

Zainteresovanih kandidata je mnogo, svakodnevno nam stižu preporuke, što je još jedna potvrda da je Napredak veliki klub i zdrava sredina, poželjna za rad. Prelazni rok će biti odrađen u dogovoru sa novim šefom Stručnog štaba. Pojačanja su, svakako u planu, a niko od naših igrača, bar za sada, nije izrazio želju da napusti Klub. Okupljanje je, dakle, za šest dana (u ponedeljak), a drugi deo priprema će biti obavljen u tradicionalnoj zimskoj bazi – Antaliji (u Turskoj), gde su dogovorene četiri prijateljske utakmice sa rivalima iz Kazahstana, Gruzije i Rusije – zaključuje Sanja Milutinović.

Ž. Milenković

Ostale vesti

back-to-top