Prvi avioni sa Aerodroma Rosulje – u aprilu

Postavljeno: 05.01.2022

Aerodrom Rosulje kod Kruševca biće spreman za avio saobraćaj od aprila kada se, kako je u medijima najavio direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković,  očekuje i poletanje prvih aviona

Zdravković je kako prenosi eKapija, rekao da je statusna promena pripajanja ove vazdušne luke Aerodromima Srbije završena, te da je donet je pravilnik o njegovom korišćenju, kao i cenovnik usluga.

Trenutno se radi na postupku registracije ovog aerodroma u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva – dodao je Zdravković.

Aerodrom Rosulje osnovan je 1995. godine. U januaru prošle je, nakon odluke Skupštine grada Kruševca donet je izveštaj o  statusnoj promeni Aerodroma njegovim pripajanjem Privrednom društvu Aerodromi Srbije doo Niš, a u decembru 2020. je sklopljen i zvaničan ugovor o pripajanju, čime ovo, do tada kruševačko javno preduzeće, postaje državna svojina.

U obrazloženju ove odluke navodi se da će ovo omogućiti brži razvoj aerodroma, racionalizacija i ušteda i njegovo efokasnije korišćenje.

Navodi se da će od otvaranja vazdušnog saobraćaja u Kruševcu koristi imati kompanije koje su ovde započele poslovanje, naši sugrađani na privremenom radu u inostranstvu, turistički i uopšte ekonomski potencijali grada, kao i da će njegovi kapaciteti dobro doći u slučajevima vanrednih situacija, prevoza bolesnih, te avio izviđanja i osmatranja.

Izvor: eKapija

 

Ostale vesti

back-to-top