Rekonstrukcija Bioskopa Kruševac do kraja godine

Postavljeno: 10.07.2021

Decenijama unazad Bioskop Kruševac ne zadovoljava standarde postavljene od strane privatnih firmi u čijem vlasništvu se nalaze lanci najmodernijih bioskopa. Bisokop uspešno prati najnoviji filmski repertoar, ali će rekonstukcijom, čiji je rok predviđen za kraj 2021. godine, pružiti potpuno novu dimenziju uživanja u filmskim ostvarenjima našim sugrađanima

U saradnji sa Filmskim centrom Srbije, Kulturni centar Kruševac je nedavno rekonstruisao partnerni deo bioskopa. Taj deo podrazumevao je zamenu podne obloge i sedišta, kao i proširenje bine koja će od sada biti pogodnija kako za filmske projekcije tako i za održavanje muzičkih koncerata.

Direktorka Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević, naglašava da su u okviru dva konursa od Filmskog centra Srbije dobijena sredstva u iznosu od 6.680.000 dinara koja su namenski opredeljena i utrošena za rekonstrukciju parternog dela bioskopa.

– Dolazile su komisije iz Ministarstva kulture i informisanja. Preko programa Vlade Republike Srbije za digitalizaciju i predigitalizaciju bioskopa, Kruševac je jedan od deset gradova koji je uvršten u pomenuti program – rekla je ona.

U sklopu različitih projekata, Bioskopu Kruševac biće opredeljena dodatna sredstva za infrastrukturne radove, pa se uskoro očekuje i sređivanje balkonskog dela.

– Očekuje nas potpuna rekonstrukcija bioskopa u neko dogledno vreme. To će biti jedan impozantan objekat. Pored pomenutih radova dobićemo novu video i audio opremu, dakle novo platno i projektor, tako da će bioskop uskoro dobiti 3D – izjavila je Violeta Kaplarević.

Bioskop Kruševac nekada je slovio za jedan od najmodernije objekata ovog tipa na teritoriji bivše Jugoslavije. Njegovu rekonstrukciju isčekuju svi Kruševljani, budući da je u pitanju jedini bioskop u našem gradu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top