Radionica audiovizuelne umetnosti u “Gnezdu”

Postavljeno: 02.09.2021

„Mašina za sudbinu“, besplatna radionica audiovizuelne umetnosti sa izložbom koja će uslediti, održava se u petak, 3. septembra, od 12 do 17 časova u Alternativnom kulturnom centru “Gnezdo”. Tema radionice je selfi, a zainteresovani će uz pomoć Ivane Miljković, diplomiranog komunikologa, praviti selfije, koji će potom biti izloženi

– Slikaćemo se, sliku ćemo pretvoriti u zvuk/šum, menjati ga raznim efektima za obradu zvuka (eho, distorzije, delay, itd, itd.) kombinovati taj selfi – šum sa smislenim zvukovima i na kraju ga vratiti u sliku. Dobićemo naznaku nečega što bi mogla biti individualna sudbina svakog od učesnika. Treba biti obazriv sa ovim stvarima, jer se sudbine drugačije ponašaju i obistinjuju kada je njihov vlasnik pažnjom usmeren ka njima – kažu iz “Gnezda”.

Rezultati radova biće izloženi u “Gnezdu” do otvaranja sledeće izložbe, kada će učesnicima biti ostavljeno na volju da li te radove da zadrže i ponesu kući ili da ih ostave.

Radionica audiovizuelnih umetnosti organizuje se u okviru godišnjeg galerijskog programa „Gnezda“, podržanog od Ministarstva kulture i informisanja, kroz konkurs iz oblasti likovne, primenjene i vizuelne umetnosti, dizajna i arhitekture.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top