Blago Kruševca, blago Kruševcu

Postavljeno: 28.06.2023

Kruševačko pozorište je, u okviru Vidovdanskih svečanosti, tri večeri zaredom organizovalo program „Blago Kruševca, blago Kruševcu“, na tri lokacije u gradu

Već treću godinu Kruševačko pozorište za svoj grad priprema ovaj događaj i predstavlja talentovanu omladinu na tri punkta u gradu i to na Trgu kosovskih junaka, Trgu glumaca i na fontani.

– Cilj nam je da predstavimo ono najbolje što Kruševac poseduje u sferama umetnosti i kulture, a to su muzičari, glumci, književna omladina, pesnici, plesači i folkloristi. Osim toga, javno smo pohvalili 160 najboljih đaka u protekloj godini, iako su već dobili nagrade, važno je pomenuti sva njihova imena i zasluge pred sugrađanima, jer su oni naš ponos i vodilja za ovakav program – istakla je Svetlana Đurđević, PR Kruševačkog pozorišta.

Na fontani se sve tri večeri predstavlja Muziča škola „Stevan Hristić“, na Trgu glumaca su, prvo veče, svoj talenat pokazali glumci, recitatori, plesači i horski pevači, a na Trgu kosovskih junaka koncert je održao KUD „14. oktobar“ Kruševac, sa uvertirom Muzičke škole, dok na sva tri punkta drugo i treće veče svoje umeće prikazuju učenici škole „Stevan Hristić“.

– U ovoj manifestaciji učestvuju učenici niže i srednje Muzičke škole, sa flautom, gitarom, klavirom, violinama i solopevanjem. Trudimo se da izvodimo dosta poznatih numera kako bi svi uživali u koncertu. Deca su se uz pomoć nastavnika za ovu Vidovdansku svečanost spremala cele školske godine, dala su sve od sebe i dokazala da su pravo blago Kruševca – rekla je Miljana Petrović, nastavnica flaute i organizator koncerata Muzičke škole „Stevan Hristić“ Kruševac.

J. Stefanović

 

Ostale vesti

back-to-top