Aprilski programi Kulturnog centra

Postavljeno: 05.04.2024

Nakon što je april mesec započeo prvim danom posvećenom šali u Kulturnom centru Kruševac obeležen je dodelom nagrada i priznanja na 32. Međunarodnom festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“, a sutra će u Beloj sali od 19 časova biti predstavljena prva knjiga poezije mlade autorke Jovane Živković pod nazivom „Poprečni fragmentalni presek“ koja predstavlja skup njenih najboljih pesama i citata napisanih za 18 godina života

U petak, 12. aprila u Beloj sali će od 19 časova svoju knjigu za decu „Ćilim“ predstaviti autorka Mirjana Trifunović. Prvog dana vikenda u 20 sati započinje Takmičenje sela grada Kruševca u Domu kulture u Velikim Kupcima, koje predstavlja najstariju kulturno-edukativnu manifestaciju pod pokroviteljstvom Grada Kruševca.

Drugog dana vikenda u istom terminu nastavlja se Takmičenje u Domu kulture u Velikoj Lomnici.

U ponedeljak, 15. aprila u Beloj sali od 19 sati održaće se promocija romana „Utroba predaka“ Svetlane Dunjić.

U utorak počinje 20. Festival školskog teatra grada Kruševca „FEŠT“ i trajaće sve do 26. Održavaće se u dva termina od 17 i 19 časova u Beloj Sali Kulturnog centra.

Sreda od 18 sati rezervisana je za izložbu radova nastalih na Festivalu humora i satire „Zlatna kaciga“ u Galeriji Kulturnog centra.

Sutradan u 18 i 30 u Klubu Kulturnog centra organizuje se predstavljanje romana Olivere Budimir „Lavirinit života“, „Put oblaka“, „Uvir na izviru“.

U subotu od 20h se nastavlja Takmičenje sela grada Kruševca u Domu kulture u Velikom Šiljegovcu, a u nedelju u isto vreme u Domu kulture u Padežu.

U četvrtak, 25. aprila od 19 sati u Klubu kulturnog centra počinje tribina o duhovnom stvaralaštvu, dok će u petak od 19 časova u Legatu Milića od Mačve početi koncert dečijeg hora Kulturnog centra – mlađeg uzrasta, a u subotu u isto vreme i na istom mestu hor starijeg uzrasta.

Istog dana od 20 i 30 nastavlja se takmičenje sela u Domu kulture u Konjuhu i u nedelju, takođe u 20 i 30, u Dvoranu. U ponedeljak, 29. aprila u Legatu Milića od Mačve u 19 sati realizovaće se Prvomajska izložba slika Udruženja „Rasinius“ i Likovnog kluba „Dimitrije Simić“.

J. S.

 

Ostale vesti

back-to-top