Otvoren 20. Festival školskog teatra

Postavljeno: 18.04.2024

U Beloj sali Kulturnog centra Kruševac otvoren je jubilarni 20. Festival školskog teatra poznatiji kao „FEŠT“ izvođenjem predstave „Čarobna svirala“ koju su, pred punom salom, izvodili učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz odeljenja III-4. Manifestacija će trajati sve do 8. maja kada će biti održano svečano zatvaranje i dodela nagrada u Kruševačkom pozorištu

Ovaj jubilej pokazuje da sugrađani zajedno neguju, stvaraju, podržavaju i vole školski teatar i da “FEŠT” predstavlja jedan od najlepših i najposećenijih Festivala, pod pokroviteljstvom Grada Kruševca.

– Ponosni smo što smo ovaj Festival osnovali i ispunili glavni cilj, a to je da smo ga održali ovoliko godina zahvaljujući tome što učenici poseduju neosporni talenat za pozorišnu umetnost. Najmlađi svoje prve korake glume ostvaruju na našim radionicama u Školi govora i glume i dolaze kasnije do velikih uspeha uz pomoć nastavnice koje se nalazi u žiriju. Osim stručnog žirija, tu je i popularni dečiji žiri. Sve predstave će se sa jednakom pažnjom pratiti, a kasnije će biti uvrštene u programski repertoar – istakla je Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac.

{„remix_data“:[],“remix_entry_point“:“challenges“,“source_tags“:[„local“],“origin“:“unknown“,“total_draw_time“:0,“total_draw_actions“:0,“layers_used“:0,“brushes_used“:0,“photos_added“:0,“total_editor_actions“:{},“tools_used“:{„resize“:1},“is_sticker“:false,“edited_since_last_sticker_save“:true,“containsFTESticker“:false}

Stručni žiri čine Lidija Užarević, koordinatorka programa Kulturnog centra, nastavnica u Školi govora i glume i predsednica žirija, potom Zorica Duković, profesorka dramske umetnost i direktorka Akademije vaspitačko-medicinskih studija i Danica Petrović, diplomirana glumica, dok je dečiji žiri sastavljen od po dva predstavnika svake škole, od njih devet, koje učestvuju na Festivalu.

– Grad Kruševac rado podržava sve manifestacije za mlade. Ovo je prilika da svi zajedno učestvujemo u unapređenju pozorišne kulture školske dece i da predstavimo mlade talente koji će možda jednog dana biti istaknuta imena u pozorišnoj umetnosti. Naš Grad već više od jednog veka neguje pozorišnu umetnost i njene stvaraoce, on ima dušu i zato je lako prepoznati i razvijati mlade talente – rekla je Snežana Aleksić, pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti.

 

J. S.

Ostale vesti

back-to-top