Mladi u Gradu: U multimedijalnom programu mladi pokazali talente

Postavljeno: 15.02.2023

Mladi umetnici našeg grada okupili su se na Dan ljubavi u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac kako bi sugrađanima predstavili svoja mišljenja i zapažanja na temu ljubavi. Preko dvadeset učesnika je, kroz različite vidove umetnosti, upotpunilo ovaj nesvakidašnji pesnički događaj.

Kao i na dosadašnjim događajima koje je organizovala Književna omladina, centralni deo večeri bio je rezervisan za poeziju. Pored redovnih učesnika, svoje pesme je predstavilo pet novih članova Književne omladine, talentovanih gimnazijalaca kojima je ovo bila polazna tačka na putu pesničkog sazrevanja.

 

Značajnu novinu predstavlja to što su članovi Književne omladine, koji zbog studija ili obaveza nisu mogli prisustvovati događaju, bili u prilici da kroz video-snimke podele svoju poeziju i pozdrave publiku zahvaljujući nedavno instaliranom video-bimu u Beloj sali. Svoju poeziju je, nakon dužeg vremena, predstavio i Dragoslav Đorđević, profesor u Gimnaziji, koji godinama vodi sekciju Književna omladina i kroz različite aktivnosti ohrabruje i usmerava mlade talente. Po završetku pesničkog događaja, prof. Đorđević je istakao sledeće:

Lepo, raznoliko književno veče, nikad bogatije mladošću i učesnicima. Učenici prve godine su stigli, dolazi smena generacija i nove nade sa tremom, strepnjom i lepotom. Čuli smo čak i pesme na engleskom jeziku. Naši dugogodišnji članovi već su zreli u nastupu, a u njihovoj poeziji oseća se lepota reči, intelektualnost, osećajnost i zrelost. Nikad lepša duga književne mladosti.

Ovo veče obeležili su i nastupi učenika Muzičke škole, kao i APT „Čkalja“, čiji su članovi izveli dve dramske minijature. Umetnost i ljubav spojili su mlade ljude našeg grada koji su uspeli da osmisle zanimljiv i nadahnjujuć program, čiji je snimak dostupan na jutjubu (https://njnjnj.youtube.com/njatch?v=1nj0Op7DJ1ljI).

Foto: Slaviša Paunković

Ana Arsić, članica Kluba “Mladi u Gradu”

_________________________________________________________________________________________________

Ponosni na rad Kluba „Mladi u Gradu“

Tekst je nastao kao rezultat rada našeg Kluba „Mladi u Gradu“, koji okuplja mlade sugrađane koji predlažu teme, kojima će se naši mediji baviti, a ukoliko žele, učestvuju u kreiranju tekstova.

Cilj nam je da se na ovaj način čuje glas mladih, da oni postanu oni koji primećuju, ali i utiču na dešavanja u svom okruženju!

Mladi, ukoliko želite da nam se pridružite to možete učiniti slanjem poruke na mejl [email protected], ili preko društvenih mreža, fejsbuk stranice KrusevacGrad i instagram profila novinegrad.

Ostale vesti

back-to-top