Proglašeni pobednici literarnog konkursa za osnovce

Postavljeno: 09.01.2021

Na literarni konkurs „Neka pobedi život“ koji je raspisala OŠ “Jovan Popović” pristiglo je preko 200 radova, a nagrađeni su radovi Jovana Rajovića, Aleksandra Janića i Đorđa Vasića. Ova osnovna škola, po prvi put je raspisala konkurs u znak sećanja na koleginicu Silvanu Mihajlović, profesorku srpskog jezika i književnosti koja je u istoriji škole, srcima učenika i kolega ostavila neizbrisiv trag

Jovan Rajović, učenik OŠ “Nada Purić” iz Valjeva, Aleksandar Janić, učenik OŠ “Dimitrije Tucović” iz Kraljeva i Đorđe Vasić, učenik OŠ “Jovan Popović” iz Beograda, napisali su najbolje literarne sastave na temu “Neka pobedi život”. Konkurencija je bila velika i na konkurs je pristiglo preko 200 radova iz škola iz cele Srbije.

Po rečima žirija, učenici su u svojim radovima pokazali zavidan stepen pismenosti, maštovitosti, lepog stila pisanja i humanizma. Radove su pregledali i ocenili nastavnice i nastavnik OŠ “Jovan Popović”: Dragana Šoškić, Duška Milosavljević, Sanja Mladenović, Tamara Milutinović, Nevena Bogdanović i Vladica Radojević, na čelu sa predsednicom žirija i direktorkom škole, Snežanom Stefanović Milovanović.

Nagrade koje se sastoje od novčanog iznosa, knjiga i diplome, biće uručene pobednicima u skladu sa merama zaštite od korona virusa.
Kreativni radovi koji su pristigli, inspirisali su žiri da sačini i prigodni zbornik učeničkih radova te su svi zainteresovani učenici i nastavnici pozvani da se jave na mail [email protected] kako bi dobili dodatne informacije.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top