Preminuo poznati karatista Oliver Tomić

Postavljeno: 22.02.2021

Dugogodišnji karate reprezentativac bivše SFRJ, majstor karate sporta i nosilac crnog pojasa sedmi dan, preminuo je u 68. godini

Oliver Tomić je sa 13 godina počeo je da trenira karate, sa 16 je postao najmlađi član karate reprezentacije bivše Jugoslavije, a sa 17 godina i šampion Jugoslavije. Bio je dugogodišnji kapiten karate reprezentacije Jugoslavije, prvi balkanski prvak i četvorostruki šampion Evrope u karateu u svojoj 18 godina dugoj i bogatoj takmičarskoj karijeri.

Dugogodišnji jugoslovenski reprezentativac, trenirao je u KK „Kruševac“, KK „Crvena zvezda“. Bio je predsednik Karate kluba Kruševac i predsednik Karate JKA Šotokan federacije Srbije, član borda direktora Evropske i svetske Šotokan karate Federacije.

– Kruševac je grad sporta, sportskog duha i sportskih legendi koje je stvarao, a od kojih je zauzvrat dobijao mnogo. Ime i delo Olivera Tomića-Olija ostaće trajno upisano na svetlim stranicama sporta pod Bagdalom i karate sporta Republike Srbije – rečeno je u Sportskom savezu grada Kruševca.

Oliver Tomić biće sahranjen danas, na Novom groblju u Kruševcu, u 14 sati.

S.M.

Ostale vesti

Komentari

  1. Jovanović Predrag kaže:

    Oli, zadnji i počasni pozdrav iz Francuske, ostaćeš zauvek u mom i našem sećanju… Jovanović Predrag – Peda, prvi majstor karatea u Kruševcu. (Za one koji su me zaboravili).

1 thought on “Preminuo poznati karatista Oliver Tomić

Comments are closed.

back-to-top