Kruševac je danas centar karatea

Postavljeno: 26.02.2023

Na početku svečanog otvaranja drugog Memorijalnog karate turnira „Oliver Tomić“ danas u kruševačkoj Hali sportova, minutom ćutanja odato je poštovanje legendi svetskog karatea

Turnir je međunarodnog karaktera, učestvuje preko hiljadu takmičara svih uzrasta iz deset zemalja.

Na svečanom otvaranju za neizmeran doprinos razvoju ovog sporta dodeljena su priznanja ministru unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislavu Gašiću, generalnom direktoru Trayal Korporacije Milošu Neneziću, Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, Trayal Korporaciji i Gradu Kruševcu.
Priznanja su dodeljena i takmičarima i karate klubovima.

O samom konceptu i značaju takmičenja, ali i o dolasku reprezentacija, poput Mađarske, Makedonije i Bosne, predsednik Karate kluba Kruševac Marko Tomić je rekao:

– Ovo je takmičenje u najvišem rangu, i jedna od većih sportskih manifestacija u našem gradu. Samim tim, zemlje koje su došle kao reprezentacije, dodatno su podigle kvalitet ovog šampionata. Mislim da ćemo biti u prilici da gledamo vrhunski karate, s obzirom na to da je veliki broj nekadašnjih šampiona prisutno, i aktuelnih, ali i onih koji su do skoro bili aktuelni. Biće velikih nadmetanja i uživaćemo u izuzetnom karateu ovog vikenda u Kruševcu. – rekao je Tomić.

Takmičenje je  i zvanično počelo izgovaranjem karate zakletve, najbolje mlade karatistkinje Srbije, Nevene Simić.

Viktor Milojević

Ostale vesti

back-to-top