17. Vidovdanski dečiji gimnastički turnir

Postavljeno: 25.06.2024

Dečiji gimnastički klub Napredak juče je u Sali „Soko“ organizovao 17. po redu Vidovdanski turnir ženske sportske gimnastike

Turnir je otvorila zamenica gradonačelnika za sport i omladinu Nevena Plavšić.

Na turniru se takmičilo oko 100 mladih gimnastičarki iz Kruševca, Niša, Zaječara, Kraljeva, Leskovca, Knjaževca i Vlasotinca.

U prvoj selekciji najbolja je bila Ana Živković iz GK „Niš“, a najuspešnija ekipa je DGK „Napredak“ Kruševac. Najbolja u drugoj selekciji je bila Nađa Panić iz GK „Niš“, a najuspešnija ekipa je GK „Niš“. Staša Tasić iz pomenutog kluba je zauzela prvo mesto u trećoj selekciji, a najuspešnija ekipa bila je UFVR „Partizan“ Kraljevo.

Najbolja takmičarka u prvoj kategoriji C programa Vidovdanskog ženskog gimnastičkog turnira je Mia Petrović iz Dečijeg gimnastičkog kluba „Napredak“ iz Kruševca, a najbolja ekipa je takođe DGK „Napredak“ Kruševac.

U drugoj kategoriji C programa prvo mesto je zauzela Nikolina Šoškić iz DGK „Napredak“, koji je i u ovoj kategoriji proglašen za najbolju ekipu.

I u trećoj kategoriji najuspešnije su bile Kruševljanke. Prvo mesto zauzela je Dunja Rajković iz DGK „Napredak“ Kruševac, a ekipa DGK „Napredak“ ponovo je proglašena za najbolju.

Gošće iz Leskovca briljirale su u četvrtoj kategoriji. Prvo mesto zauzela je Sofija Ristić iz GK „Dubočice“ iz Leskovca, a nagradu za najbolju ekipu u ovoj kategoriji dobila je ekipa Dubočice.

Pokrovitelj turnira je Grad Kruševac, a podršku za njegovu realizaciju pružio je Gimnastički savez Jugoistočne Srbije.

O.M.

 

Ostale vesti

back-to-top