Memorijalni turnir „Oliver Tomić“

Postavljeno: 19.02.2022

U nedelju 20.02.2022. godine sa početkom u 09h u Kruševcu (Hala sportova) održava se Memorijalni turnir „Oliver Tomić“ na kome se očekuje nastup velikog broja karatista. Učešće su za sada potvrdili predstavnici 6 zemalja: Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. I pored trenutno nepovoljne epidemiološke situacije veliki broj karatista iz regiona je želeo na pravi način da se oda poštu jednom od najtrofejnijih jugoslovenskih karatista svih vremena Oliveru Tomiću, koji je učinio mnogo za afirmaciju ove istočnjačke borilačke veštine i ostavio neizbrisive tragove naročito na Balkanu

Najznačajniji takmičarski rezultati: četvorostruki seniorski šampion Evrope, prvi Balkanski šampion, višestruki šampion i dugogodišnji kapiten reprezentacije SFRJ.

Najznačajniji trenerski rezultati: titula vicešampiona sveta sa muškom seniorskom reprezentacijom Jugoslavije, titula svetskog šampiona Miloša Tomića, višestruka titula šampiona Evrope sa ženskom seniorskom reprezentacijom i na desetine medalja na svetskim i evropskim prvenstvima sa različitim uzrasnim selekcijama.

Oliver Tomić je bio dugogodišnji predsednik karate saveza Srbije i jedan je od najzaslužnijih ljudi za visoko mesto koje zauzima srpski karate u evropskim i svetskim krugovima. Na njegovu inicijativu je pokrenuto evropsko prvenstvo za mlade 2004. godine.

Tehnički organizator ovog memorijala je Karate klub Kruševac, odakle je Oliver i potekao. Rekli su da će se kao jedan veoma respektabilan klub potruditi da na najbolji način ugoste karatiste iz celog regiona i omoguće da odnesu puno pozitivnih emocija sa ovog memorijala jer je Oliver to i zaslužio. Kada je reč o takmičarskim nastupima učešće, na ovom, za njih veoma, značajnom memorijalu, će uzeti preko 120 naših predstavnika.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top