Predstavljamo buduće poslanike iz Kruševca: Nevena Đurić, SNS

Postavljeno: 27.04.2022

U Skupštini Srbije je prvi poslanički mandat dobila na parlamentarnim izborima 2021. godine, a naći će se i u novom sazivu parlamenta. Nastaviće, kako za novine Grad i portal KruševacGrad kaže, da obavlja posao poslanika, mada su je mnogi već videli da nekoj od viših funckija, jer je prošle godine izabrana za jednog od potpredsednika Glavnog odbora Srpske napredne stranke

Prioritet su sve teme koje su u interesu građana i doprinose boljem i kvalitetnijem životu. Kao i do sada, slušamo građane, osluškujemo njihove potrebe, ideje i sugestije i trudimo se da iste afirmišemo pred nadležnim radnim telima. Prethodni saziv parlamenta je radio vredno na usvajanju zakona koji su doprineli da izborimo rast od plus 7,5 odsto, nastavimo uspešnu borbu protiv pandemije, obezbedimo nezavisnost sudstva i samostalnost tužilaštva, kao i podršku mladim ljudima, dalju zaštitu životne sredine i napredak u brojnim oblastima, koji Srbiju čini boljim mestom za život – navodi Nevena Đurić odgovarajući na naše pitanje o tome koji su prioriteti u njenom novom poslaničkom mandatu.

Što se tiče aktivnosti koje se odnose konkretno na Kruševac i Rasinski okrug napominje da će se, zajedno sa kolegom Zoranom Tomićem, ali i ostalim poslanicima iz našeg okruga, truditi da još bolje promoviše naš kraj, te da doprinese rešenjima koja će dodatno unaprediti kvalitet života.

Sigurna sam da su Kruševljani ponosni na sve što je do sada urađeno u našem gradu, a zahvaljujući podršci i poverenju koje su ukazali Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Aleksandru Vučiću jasno je da žele da Kruševac nastavi putem napretka i prosperiteta. Upravo je to naš zadatak – da se borimo i vredno radimo za naše sugrađane – navodi ona.

Odgovarajući na pitanje o dosadašnjoj komunikaciji sa sugrađanima, te mogućnostima da se ona unapredi Đurićka podseća da se SNS od ostalih stranaka razlikuje jer u središte svojih aktivnosti stavlja građane:

Sugrađani znaju da na nas mogu da računaju uvek, kada imaju neki problem, ali i neku ideju ili predlog, mi smo uvek tu za njih: kroz rad poslaničke kancelarije, kroz aktivnosti u gradu kada razgovaramo sa sugrađanima, a svakako i putem društvenih mreža. Kada je reč o unapređenju saradnje, mi u SNS smatramo da uvek može i mora – još bolje. Takav odnos prema dužnostima, ličnim primerom, postavio je naš predsednik. Prirodno je onda da tako razmišljamo i svi mi koji njegovu politiku sledimo.

Komentarišući nedavne izbore, rezultate, kampanju i dostupnost medija predstavnicima vlasti i opozicije na republičkom i lokalnom nivou ona navodi da je ponosna na kampanju Srpske napredne stranke, u okviru koje su građane podsetili na urađeno, ali ih i obavestili o dugoročninm planovima.

Interesuje nas kako će se u Srbiji živeti kroz više desetina godina, kakve ćemo rezultate, i kapitalna dela u svim oblastima ostaviti budućnim generacijama – dodaje ona.

Smatra da su sve političke opcije imale prostora da predstave svoju politiku, program i viziju Srbije što putem medija, što korišćenjem ostalih sredstava za predstavljanje političkog programa.

Pokazalo se na izborima da narod poverenje ukazuje onima koji iza sebe imaju rezultate. Po rečima našeg najcitiranijeg naučnika Stojana Radenovića, koji je zajedno sa nama zastupao politiku predsednika Vučića na nedavno održanim izborima – matematika gleda samo rezultat. Sve drugo je uzalud, ako rezultat izostane. Tako i građani danas razmišljaju, jedino veruju rezultatima, a samo politika predsednika Aleksandra Vučića znači dela vidljiva na svakom koraku – navodi Đurićka koja je, inače, po struci matematičarka.

Odgovarajući na pitanje da li ostaje u parlamentu ili odlazi na neku višu funkciju, ona ističa da je najveća čast raditi za svoj narod.

U Srpsku naprednu stranku se ne stupa zato da biste zauzeli bilo kakve funkcije, već iz želje da se borite za interese naroda i države. Nama su oni na prvom mestu, rezultat za njih je naša glavna ambicija, a o našoj iskrenosti kad to kažemo govore – dela – poručuje Nevena Đurić.

Ona je, inače, jedna od dvoje kandidata sa liste za poslanike  „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve!“, iz Kruševca, koji će se naći u budućem sazivu republičkog parlamenta. Osim nje tu će biti Zoran Tomić, koji je takođe bio poslanik u  prethodnom sazivu. U novom sastavu republičke Skupštine biće i Srđan Milivojević, iz Demokratske stranke, koji je na nedavnim izborima bio na listi „Ujedinjeni za pobedu Srbije“.

J.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Blago kuci koju zaobidje kaže:

    Ima i onih kojima ne samo da se ne svidja sta i kako radite, vec ih je i te kako sramota ko predstavlja Krusevac!

  2. Марко kaže:

    Bravo Nevena. Kruševac se ponosi tobom i kako se boriš za svoj grad!!!

2 thoughts on “Predstavljamo buduće poslanike iz Kruševca: Nevena Đurić, SNS

Comments are closed.

back-to-top