Poslovne vesti: Neuspela prodaja „Branka Perišića“

Postavljeno: 09.02.2022

Prodaja kruševačke pekarske industrije „Branko Perišić“ u stečaju, koja je danas održana u Beogradu, nije uspela, saopštila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, koja je, inače, nadležna za sprovođenje stečaja u tom preduzeću

Prodaja „Branka Perišića“, kao pravnog lica, objavljena je 30. decembra, kada je navedeno da je početna cena za nadmetanje 190,25 miliona dinara, a depozit za učestvovanje nešto više od 76 miliona dinara.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je danas saopštila da je prodaja bila neuspela, a na pitanja naše redakcije o detaljima te o daljim koracima, odgovori do kraja radnog vremena nisu stigli.

Podsetimo da je to preduzeće više od šest godina u stečajnom postupku, a da je sada prvi put bilo ponuđeno na prodaju. Takođe, u njegovim pogonima od kraja 2017. godine, kao zakupac, posluje firma „Agrofinance“.

Najvažniju imovinu preduzeća, prema navodima iz javnog poziva, čine poslovni kompleks u Kruševcu od 12 objekata među kojima su mlin, silos i pekara, u Železničkoj ulici, ukupne površine 8.493 kvadrata te poslovni kompleks na Jasičkom putu, gde su magacin, upravna zgrada, dva silosa kapaciteta po 10.000 tona, odnosno ukupno 13 objekata sa ukupno oko četiri hiljade kvadrata.Preduzeće ima i devet lokala, raznu opremu te transportna sredstva.

„Branko Perišić“ je u stečaj otišao krajem 2015. godine. Tome je prethodila neuspešna privatizacija, raskinuta početkom 2012. godine, nakon čega je preduzeće ušlo u proces restrukturiranja. Pre uvođenja stečaja sproveden je socijalni program kroz koji su skoro svi tadašnji radnici, njih oko 160, napustili fabriku. Prema ranijim podacima dugovanja su, u trenutku uvođenja stečaja, iznosila oko 1,5 milijardi dinara.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top