Vreme kad su fudbaleri Napretka delili autograme

Postavljeno: 19.07.2022

U neka prošla vremena u Fudbalskom klubu Napredak iz Kruševca, za 75 godina postojanja, igrači su bili omiljeni u svim  gradovima bivše Jugoslavije. Rado su punili tribine gde su gostovali crveno-beli iz grada pod Bagdalom, nagrađivali ih aplauzima, bili su na meti fotografa i autora sportskih karikatura. Godinama, međutim, sve je palo u zaborav.
Portal obelodanjuje da je bivši fudbaler Napretka Saša Antić, pre deceniju i po, na primer, jedini podario autogram jednoj obožavateljki na zapadnoj tribini stadiona Mladost. Bilo je to na utakmici Napretka i Vojvodine i od tada do danas autogrami su, za one koji brane boje ovog , kluba prošlost. Saša Antić se rado seća tog događaja i svoje uspešne karijere.

 -Još smo se zagrevali za meč sa Vojvodinom, a mene je neko pozvao sa stadiona. Bio sam pored aut linije i ljubazno se odazvao na poziv. Nisam ni sanjao da je devojka želela autogram. Razume se, oberučke sam joj ispunio želju-seća se Saša Antić.

Za Sašu Antića, koji se, u godinama omladinskog uzrasta, borio za titulu prvog strelca sa Savom Miloševićem iz Partizana, dobri poznavaoci prilika našeg fudbala s pravom tvrde da je bio velemajstor sa loptom.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top