„Kralj Ibi“ u selekciji 10. Juventafesta

Postavljeno: 19.07.2022

Neformalna umetnička grupa Kulturociklin ušla je sa svojom najnovijom predstavom „Kralj Ibi“ u selekciju 10. Juventafesta. Reč je o internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva, a dramska trupa „Kulturociklina“ jedna je od 6 koji će se ovom prilikom predstaviti

– Juventafest je jedan od najznačajnijih festivala u čitavom regionu, naći se u njegovoj selekciji i stati među profesionalna pozorišta je za nas, kao jednu neformalnu trupu entuzijasta, izuzetna čast i prilika i da učimo i da svoj rad prezentujemo u široj zajednici. Svi smo oduševljeni, jedva čekamo Festival i priliku da upoznamo sjajne mlade ljude koji o značaju i ulozi pozorišta razmišljaju na sličan način – kaže Sandra Maksimović, profesorka srpskog jezika i književnosti i dramska pedagoškinja.

Pored „Kulturociklina“ na ovom festivalu predstaviće se još 5 dramskih trupa, tri iz Hrvatske i dve iz Slovenije.

Inače, ovaj festival nudi najbolji pregled srednjoškolskog teatarskog stvaralatštva u regiji, te istovremeno doprinosi stvaranju nove teatarske publike, povezuje mlade ljude zainteresovane za teatar i nudi im mogućnost da uče i usavršavaju se kroz rad i druženje.

Podsećamo, predstava “Kralj Ibi” čiji je predložak čuveni komad francuskog književnika Alfreda Žarija, nastala kao rezultat Kulturociklinovih radionica u sklopu projekta KulturAgora, svojevrsna je priča o medijskoj pismenosti. Premijerno je izvedena u Kruševcu, a na “Angažman festu”, festivalu socijalno angažovanog pozorišta za mlade, kao i na Majksim igrama u Bečeju, predstava “Kralj Ibi”, je nagrađena značajnim priznanjima.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top