U Okrugu 300 slobodnih mesta za upis u srednje škole

Postavljeno: 19.07.2022

Prema podacima Školske uprave u Kruševcu 1.883 osmaka su se tokom prvog upisnog kruga upisala u željene srednje škole. Ostalo je oko 300 slobodnih mesta za upis, međutim, drugi upisni krug čeka tek desetina učenika. “Praznih mesta” ima u svakoj srednjoj školi, sem u Medicinskoj, gde su sva popunjena

-Skoro svi učenici iz Okruga su se upisali već tokom prvog upisnog roka. Desetak njih čeka drugi upisni rok, takođe imamo još dvadesetak učenika koji će ponovo polagati prijemni i to 17. 18 i 19. avgusta- kaže Zoran Asković, načelnik Školske uprave.

Omiljena škola malih maturanata i ove godine je bila Medicinska.

-Medicinska škola je jedina škola u kojoj su sva mesta popunjena, u svim ostalim četvrogodišnjim i trogodišnjim školama u Okrugu ima slobodnih mesta- ističe načelnik.

Kada je u pitanju Kruševac u Politehničkoj i Hemijsko-tehnološkoj školi ima slobodnih mesta na pojedinim trogodišnjim ali i četvorogodišnjim profilma. U Ekonomskoj školi u Kruševcu slobodnih mesta ima za smer trgovac, ali i za odeljenje ekonomskog tehničara u Ćićevcu. U Kruševačkoj Gimnaziji ostalo je oko četrdesetak slobodnih mesta na društvenom i prirodnom smeru.

Inače, na nivou Srbije, ostalo je 16 hiljada slobodnih mesta, a njihov pregled po školama i obrazovnim profilima može se proveriti na sajtu Ministarstva prosvete.

M.S.

 

 

Ostale vesti

back-to-top