Podrži super devojčice!

Postavljeno: 05.09.2021

Alternativni centar za devojke pokrenuo je kampanju “Podrži super devojčice” povodom Međunarodnog dana devojčica, koji se obeležava 11. oktobra. Kampanja je pokrenuta kako bi se podigla svest o pravima devojčica i njihovom ranjivom položaju i doprinelo da pet devojčica uzrasta od 8 do 14 godina razviju talente kroz novčane stipendije

-Verujemo da svaka devojčica poseduje Super moći koje treba otkriti a kada ih podržavamo da razvijaju svoje Super moći,  one mogu da promene svet na bolje! Želimo da podstaknemo njihov razvoj u oblasti nauke, umetnosti i sporta i omogućimo im da postanu Super devojčice-kažu iz Alternativnog centra za devojke.

Potrebno je 125,000,00 dinara kako bi svaka Super devojčica dobila jednokratnu stipendiju u iznosu od 25,000,00 dinara koja će im omogućiti da pokriju troškove prevoza, finansiraju edukativne časove ili aktivnosti, kao i da nabave sportsku ili umetničku opremu.

Prednost za dobijanje stipendija imaće devojčice koje žive u težim životnim uslovima, a o dobitnicama odlučivaće komisija koju čine mlade žene, umetnice i aktivistkinje za prava devojčica i mladih žena.

-Možda se rađamo jednaki/e ali nismo podjednako vrednovani/e u društvu i nemamo iste startne pozicije i mogućnosti. Razlike i nepravde su prisutne, ne zaobilaze ni najranjivije kategorije društva – decu. U većini slučajeva njihova iskustva povezivala je ista nit – detinjstvo opterećeno nepravdom i siromaštvom. Svesne smo da devojčice, pogotovo one koje žive u teškim životnim uslovima, nemaju podjednake šanse da se obrazuju i dobiju adekvatne uslove za razvoj svojih talenata-navode.

Kampanju možete podržati online donacijom na Donacije.rs ili uplatom na tekući račun Alternativnog centra za devojke.

https://www.donacije.rs/projekat/podrzi-super-devojcice/?fbclid=IwAR3qynGlFDA6I6cG1YxaXHwx_I3hcL_HEdxTkMZHa6twwsImgExJeBClQM8

Ostale vesti

back-to-top