Počeo upis u srednje škole

Postavljeno: 14.07.2022

Upis u srednje škole počeo je danas za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu. Neposredno u školama učenici se upisuju danas (14. jula) i u petak, 15. jula, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski do 20. jula.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je danas, dok će dan kasnije,15. jula  biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Nakon prvog upisnog kruga, po prve tri želje raspoređeno je 86 odsto učenika, dok je po prvoj želji raspoređeno oko 65 odsto učenika. Za drugi upisni krug ostalo je 635 učenika na nivou Srbije koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu.

Broj slobodnih mesta za drugi upisni krug je oko 16.000, a učenici na portalu Moja srednja škola mogu da provere u kojim školama su preostala slobodna mesta. Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u  srednjim školama objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i u osnovnim školama.

Podsećamo, ove godine je malu maturu u Srbiji polagalo 64.358 učenika, od čega 1.176 đaka u Kruševcu.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top