U toku upis u srednje škole, najveće interesovanje za Medicinsku

Postavljeno: 03.07.2024

Na teritoriji Rasinskog okruga uspešno je sproveden završni ispit, a upis učenika u željene srednje škole je u toku. Načelnik Školske uprave Kruševac, Zoran Asković, izjavio je da su većina učenika upisali obrazovne profile po prvoj ili drugoj želji. Trenutno je oko 30 učenika iz Rasinskog okruga koji nisu upisani u prvom krugu, ali se očekuje da će svi biti upisani nakon drugog upisnog kruga

Kao i prethodnih godina, učenici su najviše interesovanja pokazali za obrazovne profile medicinske struke, zatim za one u Ekonomsko-trgovinskoj školi, kao i za smerove u Prvoj tehničkoj i Hemijsko-tehnološkoj školi. Od ove godine, uvedeni su i novi obrazovni profili.

– Na primer, obrazovni profil Laboratorijski tehničar, koji nije bio dugo dostupan u Medicinskoj školi, popunjen je sa svih 28 mesta. Politehnička škola ima novi mešoviti obrazovni profil – Polagač obloga i rukovalac građevinskom mehanizacijom, koji je takođe popunjen. U Hemijsko-tehnološkoj školi uveden je adaptirani profil Tehničar za biotehnologiju, kao i novi profil Tehničar za digitalnu grafiku – istakao je Asković.

Ukupno je bilo 1857 prijava ove školske godine, a skoro svi učenici su upisani, osim oko 30 učenika iz Rasinskog okruga koji će biti upisani u narednom krugu i oko 60 učenika koji su upisali privatne škole ili nisu upisali ništa.

 

Ostale vesti

back-to-top