Fudbalerke Napredak Juniora spremne za Igre mladih u Splitu

Postavljeno: 14.07.2022

To što će devojčice, uzrasta do 15 godina, Fudbalskog kluba Napredak Junior 2018,  učestvovati  na tradicionalnoj manifestaciji Sportske igre mladih u Splitu, međunarodnog karaktera, je potvrda napretka ženskog fudbala u gradu pod Bagdalom.

Iako u sastavu imaju veći broj mlađih od deceniju i po, završile su šampionat u Razvojnoj ligi na petom mestu.

Za nas je to uspeh. Što se tiče Splita siguran sam da ovaj sastav neće razočarati. Imamo devojčice koje su u ovom uzrastu spremne da obuku dres našeg prvog tima u Prvoj ligi, a stremi da se vrati u Superligaško društvo, gde je u prošlosti bio.Taj Napredak je jedini u gradu igrao kvalifikacije za Ligu šampiona sa trenerom Draganom Bradarićem i pomoćnikom Živkom Ružićem. Bradarić nažalost nije više sa nama, a Ružićeve savete rado i danas koristimo – objašnjava trener dečijeg tima  Damir Živković.

Kruševljanke s nestrpljenjem priželjkuju avgustovski fudbalski samit u Splitu. Raduju se susretu sa vršnjakinjama i nadaju se dobrom plasmanu.

Plasman je itekako bitan, ali za decu su važni i druženje i poznanstvo sa iskustvom drugih klubova, što će im biti od koristi u fudbalskoj karijeri. Mi smo sve podredili napretku, a jedna od provera je svakako ovo prestižno takmičenje – ističe trener prve postave Ivan Mitić.

Pred devojčicama Napredak Juniora 2018 je lepa prilika da u Splitu opravdaju izborenu vizu za ovu manifestaciju.

Lj. Marković

 

Ostale vesti

back-to-top