ANKETA: Šta očekujete od Srbije na Evropskom prvenstvu?

Postavljeno: 16.06.2024

Večeras od 21 čas, reprezentacija Srbije će utakmicom protiv Engleza započeti Evropsko prvenstvo u fudbalu, prvi put pod tim imenom. Pitali smo naše sugrađane koliko Orlovi mogu daleko na ovogodišnjem takmičenju koje se održava u Nemačkoj

Srpski ljubitelji fudbala prvi put od 2000. godine imaju prilike da prate svoju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. Ipak, očekivanja nisu velika.

– Siguran sam da ispadamo u grupi i to kao poslednjeplasirani – kratko je prokomentarisao L.Đ. (24)

– Nakon što smo odigrali nerešeno protiv nikad gore reprezentacije Bugarske i to na domaćem terenu, mogu da očekujem sve samo ne dobar rezultat. Selektor Stojković se i dalje pridržava taktike sa visoko postavljenom odbranom koja se loše pokazala na prethodnom Svetskom prvenstvu, naročito u utakmici sa Kamerunom. Ako ne promeni svoje taktičke zamisli, očekujem debakl već protiv Engleza – pesimističan je S.S. (28)

– Ako proradi srpski inat i zajedništvo ekipe, možemo da dobijemo Engleze i kasnije prođemo grupu. Prethodnih godina uvek je dolazilo do određenih skandala pred velika takmičenja, a sada je to izostalo, što mi deluje kao dobar znak – rekao je Ž.L. (63)

– Sve zavisi kako se uđe u utakmicu, naročito protiv Engleza koji imaju problem sa odbranom i selektorom koji nije dovoljno dobar. Verujem da imamo šanse, iako ni mi nemamo dobru odbranu – naveo je S.T. (41) koji kao najjače ekipe na turniru vidi reprezentacije Francuske, Španije i Nemačke.

– Iskreno, ne pratim fudbal. Od sportova najviše volim košarku, pa čekam Olimpijske igre gde se kao i uvek nadam nekoj medalji, ovoga puta možda i zlatnoj s obzirom da je Jokić na spisku selektora Pešića – kazao je N.Ž. (18)

Foto: freepik.com

N.L.

 

Ostale vesti

back-to-top