Dođite na Bagdalu, pokažite humanost!

Postavljeno: 05.09.2021

Na Bagdali je u toku humanitar bazar. Cilj je prikupljanje novca za lečenje troje dece, te se organizatori nadaju da će sugrađani iskoristi lepo vreme i pokazati solidarnost sa onima kojima je pomoć neophodna

Nakon Miličine ulice humanitarni bazar preselio se na najpopularnije brdo u Kruševcu. Promena lokacije i sunčan dan nagoveštavaju uspeh današnje humanitarne akcije.

-Ovo je prvi put da učestvujemo u humanitarnom bazaru. Ovde ima puno udruženja i srećni smo što možemo da pomognemo na ovaj način. Nadamo se da će ovog dana biti veći odziv građana na Bagdali, kako bi sakupili novac za lečenje ovo troje divne dece – rekla je Snežana Stajković, predsednica Kola srpskih sestara u Kruševcu.

Brojni šetači, po rečima naše sagovornice, za sada razgledaju, te obećavaju da će vratiti i kupovinom učestvivati  u humanitarnoj akciji.

Štandovi su postavljeni u blizini terena celom dužinom do restorana. Veliki broj udruženja izložio je svoje proizvode, a akciji se priključila i Biljana, vlasnica trambolina, koja je obećala da će sav današnji prihod dati u dobrotvorne svrhe.

Olivera Lazić iz  Humanitarnog udruženja za unapređivanje kvaliteta života i zdravlja „Prava žena“ podseća da je ovo osmi humanitarni bazar.

-Prihod na prethodnim bazarima je bio nedovoljan, pa smo doneli odluku da, uz podršku Gradske uprave, ovaj bazar bude na Bagdali uz učešće popularnih Kruševljana. Ljudi se polako dolaze. Važno je da su čuli, nadam se da će doći svi- izjavila je ona.

Dodala je da je jedan od ciljeva humanitarnog bazara da se probudi solidarnost kod ljudi.

-Moramo da shvatimo da je neophodno da pomažemo našim sugrađanima, pogotovu kada se radi o maloj deci. Njima je sada pomoć potrebna i ne smemo da zakasnimo – naglašava ona.

Podsećamo, humanitarni bazar trajaće do 22 časa. Raznovrsan kulturno-umetnički program završiće se koncertom popularnog kruševačkog benda Kruševac Geto. Organizatori apeluju na sve ljude u gradu da odvoje malo vremena i novca i pomognu deci kojima je pomoć neophodna.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top