Uz sajmove lakše do izbora škole i fakulteta, dođite!

Postavljeno: 03.05.2022

U Kruševcu se, 4. i 5. maja, u Hali sportova, održavaju Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije za učenike osmog razreda i Sajam visokih škola i fakulteta. Organizator je Školska uprava, u saradnji sa Gradskom upravom Kruševac i Sportskim centrom. Cilj je da se učenicima osmog razreda i njihovim roditeljima te đacima završnih razreda srednjih škola, pomogne pri izboru srednje škole ili fakulteta

–Očekujemo da učesnici Sajma obrazovanja i profesionalne orijentacije budu sve srednje škole Rasinskog okruga, Vojska Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje,  Dom učenika pri Srednjoj školi „Sveti Trifun“ Aleksandrovac, Dom učenika u Trsteniku i drugi – kaže Zoran Asković, načelnik Školske uprave.

Za Sajam visokih škola i fakulteta do praznika se prijavilo 11 visokih škola i fakulteta iz osam gradova Srbije.

–Pored predstavljanja srednjih škola Rasinskog okruga i visokih škola i fakulteta i deljenja promotivnog materijala, postavljanje pitanja predstavnicima srednjih škola, visokih škola i fakulteta, učenici će moći da vide koliki im je broj poena potreban za upis željenog zanimanja ( od prošle i prethodnih godina ) ili željenog fakulteta ili visoke škole – ističe načelnik.

Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije održaće se u sredu, 4. aprila, od 12 do 15 časova u Hali sportova u Kruševcu, a Sajam visokih škola i fakulteta na istom mestu, u četvrtak, 5. maja od 12 do 15 časova.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top