Počinje Takmičenje sela Grada Kruševca

Postavljeno: 09.05.2021

Tradicionalno Takmičenje sela Grada Kruševca počinje u ponedeljak, 10. maja, kada Komisija kreće u obilazak okolnih mesnih zajednica. Za 48. nadmetanje prijavilo se 18 mesnih zajednica, a međusobno će “odmeravati sbagu” iz oblasti: infrastruktura i izgradnja sela, obrazovanje, ekologija, poljoprivredna proizvodnja i kulturne delatnosti. Centralna smotra, na kojoj će biti proglašeni pobednici, očekuje se u junu

– Poziv smo poslali svim mesnim zajednicama, prijavilo se 18, a Komisija u ponedeljak kreće sa obilaskom sela, koja će ocenjivati u okviru pet oblasti – kaže Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac.

Konačna odluka Komisije biće saopštena na centralnoj smotri, koja će biti organizovana početkom juna.

– Biramo tri najbolje mesne zajednice, a postoje i specijalne nagrade. Tada će biti organizovan revijalan, kulturno-umetnički program, koji nije takmičarskog karaktera, na kome će se predstaviti prijavljene mesne zajednice – kaže onaKomisija će obilaziti sela po sledećem rasporedu:

U ponedeljak 10. maja, obići će Dvorane, Zdravinje, Veliki Šiljegovac i Kaonik. U utorak, 11. maja, dolaze na red mesne zajednice Velika Lomnica, Trmčare i Kobilje.
Žabare, Meševo i Pepeljevac obilaze se u sredu 12. maja, a u četvrtak 13. maja Lazarevac, Konjuh i Bela Voda.

U petak 14. maja komisija će posetiti mesne zajednice u Jasici, Krvavici i Padežu, a narednog, u subotu 15. maja, obilazi Makrešane i Velike Kupce.

Generalni pokrovitelj ovog takmičanja je Grad Kruševac.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top