Vaterpolisti Rasine sačuvali mesto u prvoj A ligi

Postavljeno: 09.05.2021

Vaterpolisti kruševačke Rasine, u prvoj sezoni takmičenja u Prvoj A ligi, uspeli su da sačuvaju status, što je ravno podvigu. U Super ligu plasirali su se Proleter i Valis, a Palilula se seli u niži rang

– U narednoj takmičarskoj sezoni, umesto osam biće deset ekipa. İz Prve B lige pridružiće nam se Bečej i VK Mladost. Još žešća konkurencija, ali to je dobro za bolje sutra u ovom sportu – kaže trener Aleksandar Milovanović.

U Vaterpolo klubu Rasina ne žele da menjaju višegodišnji kurs u obuci i pripremi mladih igrača iz Kruševca koji će braniti boje prvog tima, mada je praksa kod većine drugih klubova “uvoz” vaterpolista iz drugih gradova.

Neki od njih su uspeli da naprave korak napred, a drugi i pored bogatih budžeta nisu ostvarili željeni cilj. Kruševljani su, čini se, izabrali najbolji put napretka, a vreme će pokazati da li su bili u pravu ili ne. Što se tiče protekle A prvoligaške sezone, prve u istoriji Kluba, osnovanog 1985.godine, na pravom su putu.

– Recept za uspeh nismo mi izmislili. Drugi koji izdvajaju velike pare za plaćanje igrača sa svih strana, su samo trenutno bolji od nas, ali to je prolazno.Njihova deca ne igraju vaterpolo, a mi se trudimo da sopstvenim mladim igračima is Kruševca i okoline omogućimo mesto u prvom timu i sa njima isključivo bijemo bitku za što bolje mesto u srpskom vaterpolu – ističe vođa struke Vladimir Tomašević.

Lj.Markovic

Ostale vesti

back-to-top