Pali na ispitu tradicije

Postavljeno: 25.09.2021

Poraz fudbalera kruševačkog Napretka, na svom terenu, u sedmom superligaškom okršaju od Čukaričkog sa Banovog brda, nije nikakvo iznenađenje za one koji pažljivo prate duele ova dva kluba.

Nije prvi, a verovatno ni poslednji put, da su crveno-beli pali na ispitu tradicije. İstini za volju na opasnost je, uoči susreta, upozorio javno šef struke izjavom, da bi njegovim izabranicama bio dovoljan i bod. İ imali su ga kod 1:1, ali nisu izdržali.

U prošlosti i Voždovac je ekipu crveno-belih znao da savlada u Kruševcu. To najbolje znaju oni koji redovno prate Napretkove utakmice na stadionu Mladost.

Još nešto što ide na dušu izveštača. Većina ili svi, pišu da Napredak igra meč na Gradskom stadionu u Kruševcu. Da je Gradski jeste, jer je izgrađen u gradu Kruševcu. Ali je činjenica da ovo zdanje ima svoje ime – Mladost. Jer, u vreme gradnje bile su zabranjene vanprivredne investicije, pa su se čelnici kluba odlučili za ovo ime, jer su verovali da neće biti kritikovani imajući u vidu na, u to vreme, obeležavanja Dana mladosti. İli će možda da im zabrane da grade stadion. To se, srećom, nije dogodilo.

Borba ove generacije Napretka sa tradicijom, protiv pomenuta dva beogradska kluba, zbog rezultatske dominacije u Lazarevom gradu, je na svima onima koji nose dres prvog tima Napretka.

Ostale vesti

back-to-top