Radikali traže smenu Jasmine Trajković, predsednice Komisije za kadrovska pitanja

Postavljeno: 25.09.2021

Nezadovoljan odlukom Komisije za kadrovska i administrativna pitanja, koja nije prihvatila njihove predloge da se generalu Veljku Radovanoviću i četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću dodeli Zahvalnica grada Kruševca povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja grada, kruševački odbor Srpske radikalne stranke zahteva od predsednice Komisije Jasmine Trajković da u što kraćem roku obavesti javnost i predlagače o razlozima“ i traži njenu smenu

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Kruševcu blagovremeno je predložio Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja da priznanja posthumno dodeli velikim srpskim junacima i borcima za slobodu – đeneralu Veljku Radenoviću i četničkom vojvodi Dragutinu Keseroviću. Sve činjenice koje smo detaljno obrazložili u predlozima apsolutno su osnovane. Moguća nekompetentnost pojedinih članova Komisije da odlučuju o zaslugama za grad Kruševac velikih srpskih junaka poput vojvode Keserovića i generala Radenovića ne opravdava razloge za odbijanje, već isključivo dovodi do opravdanosti za razrešenje sa funkcije – navodi se u saopštenju Sprske radikalne stranke nakon što je Skupština Grada u četvrtak, na predlog Komisije, izglasala KUD „14. oktobar“ i njegovog rukovodioca Dragana Nikolića za dobitnike ovog priznanja.

Gradski odbor Srpske radikalne stranke smatra da je sramna ovakva odluka Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i zahteva od Komisije uvid u zapisnik sa sednice na kojoj je razmatrano o predlozima – poručuju kruševački radikali.

Smatraju i da „Jasmina Trajković duguje objašnjenje građanima i predlagačima predloga koji su odbijeni kao i osnovanost samog odbijanja“.

Ukoliko komisija samo verifikuje nečije odluke i fiktivno zaseda samo zarad ličnih dnevnica, a odluku neko drugi donosi, onda zahtevamo hitno razrešenje Jasmine Trajković sa mesta predsednika Komisije za kadrovska i administrativna pitanja – navodi se u saopštenju koje potpisuje informativna služba ove stranke u Kruševcu.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top