Palestrini fudbaleri i fudbalerke doneli zlato iz Pirota

Postavljeno: 25.10.2020

Sa Državnog prvenstva Specijalne Olimpijade Srbije u ženskom i muškom fudbalu koje je u subotu održano u Pirotu, ženski i muški fudbalski tim kluba Palestra vratili su se u naš grad sa zlatnim medaljama za osvojeno prvo mesto

Zbog poštovanja epidemioloških mera, na Olimpijadi je učestvovalo je 5 ženskih i 6 muških ekipa iz 7 gradova Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama, među kojima je i Palestra iz Kruševca.

I fudbalerke i fudbaleri Palestre osvojili su 1 mesto.

Za žensku ekipu učestvovale su: Saška Vujičić, Marija Redžepi, Ksenija Radenković, Sanja, Ivana i Marija Živković, Gabrijela i Marija Marković u pratnji trenera Mirele Milojević.

Drugo mesto zauzela je ekipa Pančeva, a treće Leskovac.

Za mušku ekipu, učestvovali su: Radoje Pašić, Danijel Đokić, Darko Stojiljković, Marko Didić, Miloš Đokić, Goran Marić, Saša i Miša Vujičić u pratnji trenera Mališe Vasiljević.
Vicešampioni ovog takmičenja su mladi fudbaleri iz Niša, dok je trećeplasirana ekipa iz Leskovca.

– Zadovoljni smo postignutim rezultatima jer su obe ekipe pokazale požrtvovane i izdržljive igre, boreći se do poslednjeg atoma snage – rekla je nakon takmičenja Mirela Milojević, predsednica Sportskog kluba Palestra.

– Pripremamo se za predstojeće takmičenje, Nacionalne igre Specijalne Olimpijade Srbije za koje se nadamo da će biti održane od 29. oktobra do 01. novembra u Kragujevcu, ako ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji – najavila je Milojević.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top