Uspesi sportista iz Kruševca na Specijalnoj Olimpijadi

Postavljeno: 01.07.2024

Sa 18. Nacionalnih igara Specijalne olimpijade Srbije, održane u Vranju sportisti iz Kruševačkog kluba Palestra su se vratili sa ukupno 15 medalja. Takmičenje je okupilo sportiste iz 13 gradova širom Srbije. Sportisti iz Kruševca takmičili su se u ženskom inkluzivnom fudbalu, muškoj košarci, atletici, boćanju i stonom tenisu.

Reprezentaciju Kruševca činilo je 15 sportista: Goran Marić, Bojan Đorđević, Rustem Tairović, Danijel Đokić, Darko Stoiljković, Miloš Đokić, Tomislav Asković, Viktor Jovanović, Nataša Simić, Marta i Sabrina Marković, Marija Isenov, kao i članice Fudbalskog kluba „Napredak“ – Neda Sudimac, Dunja Nikolić i Jelena Alempijević. Sportiste su pratili treneri Marga Kapamadžija, Mirela Milojević, Mališa Vasiljević i Goran Milovanović.

U disciplinama ženski fudbal i muška košarka, Kruševac je osvojio prva mesta. U stonom tenisu, Viktor Jovanović i Marija Isenov su osvojili prva mesta, Marta Marković drugo mesto, a Goran Marić treće mesto. U atletici, Tomislav Asković je osvojio prva mesta u trčanju na 200m i skoku u dalj, Rustem Tairović je osvojio prva mesta u trčanju na 100m i bacanju kugle, Nataša Simić je osvojila druga mesta u trčanju na 50m i bacanju kugle, dok je Sabrina Marković osvojila drugo mesto u trčanju na 100m i treće mesto u skoku u dalj. Ekipno inkluzivno boćanje donelo je Kruševcu još jedno prvo mesto.

Na ceremoniji otvaranja, pored podizanja zastave, izgovaranja zakletve, unošenja olimpijske baklje i kulturno-umetničkog programa, prisutnima su se obratili gradski većnik za sport grada Vranja i Nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije, gospodin Aleksandar Stanojević, koji je i otvorio ovo takmičenje.

Tokom takmičenja, na svim borilištima vladala je uzbudljiva atmosfera. Sportisti su pokazali izvanrednu borbenost i posvećenost, ponosno predstavljajući svoj grad i donoseći kući sjajne rezultate.

„Veoma smo ponosni na naše sportiste i osvojene medalje. Svi su se borili do poslednjeg atoma snage,“ izjavila je predsednica S.K. Palestra, Mirela Milojević.

 

Ostale vesti

back-to-top