Paketići za decu obolelu od dijabetesa

Postavljeno: 31.12.2020

Kruševačko Društvo za borbu protiv šećerne bolesti podelilo je novogodišnje paketiće deci oboleloj od šećerne bolesti. Zbog aktuelne epidemiološke situacije ove godine izostala je tradicionalna novogodišnja žurka
Novogodišnji paketić dobilo je 20 mališana uzrasta do 13 godina, a paketiće im je i ove godine uručio Deda Mraz

– Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ove godine nismo organizovali novogodišnju žurku. Deca su pojedinačno preuzela paketiće u prostorijama Društva, a mališanima koja su u samoizolaciji, Deda Mraz je paketić odneo na kućnu adresu. Deca su bila presrećna, uspeli smo da ih obradujemo , da im izmamimo osmeh u ovim teškim vremenima – kazala je Latinka Milojević, predsednica kruševačkog Društva za borbu protiv šećerne bolesti.

Prema njenim rečima, paketići su obezbeđeni su podršku ljudi dobre volje iz našeg grada i farmaceutskih kuća koje su se i ove godine odazvale pozivu da uzmu učešće u pripremanju paketića.

– Ove godine pripremili smo bogate novogodišnje paketiće, sa igračkom iznenađenja koja je decu posebno obradovala. Ono za šta smo bili uskraćeni je tradicionalno novogodišnje druženje, koje je posebno važno za roditelje dece kod kojih je tek otkriven dijabetes, jer su takva okupljanja prilika da se razmene iskustva sa ostalim roditeljima. Nadamo se da ćemo sledeću novu godinu dočekati bez korone i da ćemo tada moći da se okupimo, onako kako smo to činili prethodnih 16 godina – rekla je Milojevićka.

Društvo za borbu protiv šečerne bolesti osnovano je 2005.godine i zastupa interese oko 15.000 oboleih od dijabetesa u našem gradu. Zvanično ima oko 3.000 članova , od kojih je 50-tak dece do 18 godina.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top