Deda Mrazovi na neobičan način obradovali mališane na bolničkom lečenju (VIDEO)

Postavljeno: 21.12.2022

Spuštajući se sa krova bolničke osmospratanice, dvojica pripadnika niške Gorske službe spasavanja, obučeni u odela Deda Mraza, preko prozora su uručili novogodišnje paketiće mališanima na Dečjem odeljenju kruševačke Bolnice

Krajnje neobičan način da se uruče paketići obradovao je mališane, a čitav događaj oduševio je i brojne posmatrače. Nakon silaska sa krova osmospratnice na drugi sprat, gde se Dečje odeljenje i nalazi, odvažni i hrabri Deda Mrazovi, nagrađeni su aplauzom.

– Na Dečijem odeljenju trenutno je smešteno devetnaestoro mališana, na Ušnom odeljenju troje. Hvala kompaniji „Fazi“ i Gorskoj službi spasavanja iz Niša, koji su uvrstili i našu ustanovu za dodelu paketića deci koja se nalaze na bolničkom lečenju. Pokloni su dodeljeni na jedinstven i neobičan način. Ovo je, svakako, lep gest i ovakve akcije treba praktikovati, jer malo zalaganje nas odraslih mnogo znači deci da i u ovim bolničkim uslovima osete deo pretpraznične atmosfere – rekla je doktorka Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice Kruševac.

Utiske o događaju podelio je i Pavle Đorđević, član Gorske službe spasavanja iz Niša.

– Pre dve godine smo došli na ideju da se pokrene ovakva humanitarna akcija. Sada je samo nastavljamo i unapređujemo uz pomoć kompanije „Fazi“. Odlučili smo da obradujemo decu i spustimo se sa krova zgrade u ulozi Deda Mraza. Gorska služba spasavanja se pored spasavanja u prirodnim uslovima, bavi delovanjem i u nepristupačnim urbanim uslovima, a ovakav način deljenja poklona jeste jedan od drilova koji se praktikuje u gradskim prostorima, tako da smo spojili lepo i korisno u svakom smislu. Deca su se baš obradovala i na njihovim licima je mogla da se vidi neizmerna sreća, tako da mislim da smo dobar posao odradili – rekao je Đorđević.

V. M.

Ostale vesti

back-to-top