Odbojkaški turnir: Nadmetanje i druženje

Postavljeno: 18.08.2021

U okviru manifestacije „Sportsko leto“ danas se organizuje turnir u odbojci na pesku. Nakon zvaničnog takmičarskog dela najuspešnijima će biti dodeljene nagrade, a tri prvoplasirane ekipe sutra će nastaviti takmičenje u Ribarskoj banji

Na prepunom odbojkaškom terenu, veliki broj talentovanih mladih odbojkaša i odbojkašica takmičili su se i bodrili međusobno. Nije izostala ni podrška roditelja sa tribina, kao ni prolaznika koji su se tu zatekli.

Odbojkaški savez Kruševca u saradnji sa Sportskim savezom Kruševca svake godine organizuje brojne događaje namenjene najmlađima, a danas je po rasporedu bio turnir u odbojci na pesku. Nakon jučerašnjeg treninga na istoj lokaciji veliki broj naših najmlađih sugrađana, podeljenih u ekipe, nadmeće se za titulu najboljeg.

– Takimičenje se odvija u četiri kategorije. Ukupno je 55 parova, dakle 110 učesnika. Predpionirski turnir odnosi se na devojčice starosti do 12 godina, pionirski turnir do 14 godina i kadetski turnir za one do 16 godina. Takođe, postoji i kadetski turnir za dečake do 16 godina – rekao je Lazar Jović, predsednik Odbojkaškog saveza Kruševca.

Turnir će trajaće celog dana, a nakon zvaničnog takmičarskog dela biće dodeljene medalje najuspešnijima.

– Najbolji dobijaju nagrade i diplome. Sportski savez je obezbedio medalje za prva tri mesta, a mi smo kao Odbojkaški savez obezbedili da tri prvoplasirane ekipe sutra nastave takmičenje u Ribarskoj banji, nakon čega će dobiti besplatan ulaz na bazen – izjavio je on.

Vidno je zadovoljstvo najmlađih ovakvom manifestacijom, stiče se utisak da bi im slični projekti ovaj letnji raspust učinili sadržajnijim, te da bi im se jednako obradovali.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top