Oboleli dobro, do sada u Gerontološki vraćeno 16 korisnika

Postavljeno: 06.05.2020

Svih 29 korisnika Gerontološkog centra kod kojih je u dva kruga testiranja portvrđen korona virus su dobro, bez temperature, a njih 16-oro, koji su dva puta nakon oboljevanja bili negativni na taj virus, do sada je vraćeno u ovu ustanovu. To je za krusevacgrad.rs rekla direktorka ovdašnjeg Gerontološkog centra Jelena Mijailović

Ona je podsetila da je preventivno testiranje urađeno 15. aprila kod svih 190 korisnika i 35 zaposlenih koji su u tom momentu radili, pokazalo prisustvo virusa kod 24 korisnika i kod 13 zaposlenih. Drugi krug testiranja rađen je 28. i 29. aprila, kada se pokazalo da je još petoro korisnika i troje zaposlenih pozitivno.

Svi korisinici su smeštani u kovid bolnice u Srbiji. Svih 13 zaposlenih, kod kojih je virsu potvrđen u prvom krugu, bilo u privremenoj bolnici u Hali sportova, dok je dvoje od troje novopotvrđenih smešteno na infektivno odeljenje ovdašnje Bolnice, a jedna osoba u Halu. 

– Svih 13 zaposlenih koji su bili pozitivni u prvom krugu testiranja su otpušteni i kod kuće su – kazala je ona.

Mijailovićka je napomenula da ni jedan korisnik kruševačkog Gerontološkog centra do sada nije preminuo od posledica korona virusa. Kazala je da je osoba Aleksandrovca, korisnik Gerontološkog, za koju se pominjalo da je preminula od ovog virusa, a preminula je pre 20 dana,  već prethodna dva meseca ležala u kruševačkoj Bolnici. 

Inače, kruševački Gerontološki centar je od 10. marta zatvoren za ulaz i izlaz korisnika i za posete srodnika. U toj ustanovi napominju da se od prvog dana postupalo  po nalogu Ministarstva zdravlja i resornog ministarstva, odnosno primenjuju se sve propisane mere.

Tekst je deo projekta Local Press Laboratorija koji novine GRAD realizuju u saradnji sa PU Lokal pres. Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji i podržan od strane “Medijskog inkubatora za Zapadni Balkan” programa Free Press Unlimited, koji finansira holandsko Ministarstvo spoljnih poslova.

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top